Đukić: "Rezultat je bitan"

Izvor: B92, Beta

Utorak, 05.02.2008.

16:34

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić izjavio je da je pobeda cilj njegove ekipe na utakmici sa Makedonijom, bez obzira što se radi o prijateljskom duelu. "Slagao bih kada bih rekao da stvaramo tim, pa da rezultat nije bitan. Jeste, filozofija je najbitnija, ali srpski fudbaleri moraju da znaju da igraju na rezultat", rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Kovilovu. Duel sa Makedonijom, koji će se igrati u sredu od 17 sati u Skoplju, Đukiću će biti debi na klupi "orlova".

"Vrlo sam zadovoljan pristupom i ponašanjem igrača. Veoma su dobro prihvatili saradnju. Pokušavamo još da usaglasimo ideje, želimo da u Skoplju vidimo fizionomiju tima kakvog zamišljamo, pa da na osnovu toga vršimo korekcije", rekao je Đukić.

Nekadašnji trener Partizana dodao je i da već zna tim za meč u Skoplju.

"Ideju imamo, ali ona nije definitivna. Takođe, neke igrače želimo da vidimo, dok neke dovoljno poznajemo, pa ne moraju da budu u startnoj postavi", naveo je srpski selektor.

Đukić na utakmici sa Makedonijom, koju je opisao kao kompaktnu i čvrstu ekipu, neće moći da računa na Branislava Ivanovića, pošto štoper Čelsija zbog povrede zadnje lože neće putovati u Skoplje. Duel će zbog povrede propustiti i kapiten Dejan Stanković.

Štoper Mančester junajteda Nemanja Vidić ocenio je da se ekipa još prilagođava novom selektoru, ali i novim igračima, pošto je Đukić podmladio tim u odnosu na onaj koji je forsirao njegov prethodnik Havijer Klemente.

"Imamo dosta da radimo jer se još uigravamo. Atmosfera je dobra, ali ne mogu da je poredim sa onom iz prethodnog kvalifikacionog ciklusa jer smo tek dva dana zajedno. Atmosfera, uostalom, nikada i nije bila problem... Važno je da igramo utakmice, posebno zato što nemamo mnogo iskusnih igrača", rekao je Vidić.

Odbrambeni fudbaler srpske reprezentacije se, takođe, osvrnuo i na napade pojedinih medija, koji su mu zamerili što iz Mančestera ne komunicira sa predstavnicima medija iz Srbije.

"Neki od vas pišu ružne stvari, loše utiču na srpski fudbal. Evo, sada sam tu i postavljena su mi svega dva pitanja", rekao je Vidić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: