Murinjo: Afrikanci su kao dijamanti

Izvor: MT

Utorak, 05.02.2008.

12:09

Default images

Bivši trener engleskog prvoligaša Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da je afrički kontinent bogat fudbalskim "dijamantima", pišu engleski mediji. "Afrikanci su 'divlji' talenti, sa kojima je neophodno raditi kako bi njihov dar došao do potpunog izražaja", rekao je Murinjo i dodao da su fudbaleri iz Afrike kao "dijamanti". "To je kao kad imate u ruci dijamant, koji treba da obradite kako bi dobio jači sjaj", rekao je Murinjo.

Portugalski stručnjak u svojoj trenerskoj karijeri nije angažovao veliki broj fudbalera iz Afrike zbog toga što nije želeo da mu usred januara igrači odlaze na Kup Afrike.

"Nisam ih angažovao upravo iz praktičnih razloga, jer sam znao da bi najmanje tri, četiri ključna igraca u januaru napuštali klub kako bi se priključili svojim afričkim reprezentacijama", objasnio je Murinjo.

Po mnogima najbolji trener današnjice, pohvalio je karakter afričkih fudbalera, nazvavši ga "posebnim".

"Oni uglavnom imaju prijatan karakter i zaista je lako zavoleti ih. U dosadašnjoj karijeri nije bilo nijednog igrača poreklom iz Afrike sa kojim nisam uspostavio dobar odnos", istakao je Murinjo.

Za jednog od najboljih igrača reprezentacije Angole, Manuča, koji je do četvrtfinala Kupa Afrike dao četiri gola, Murinjo ipak smatra da nije dostigao potreban nivo kako bi presao u veliki klub kakav je Mančester Junajted.

"Sumnjam da će Manučo jednog dana zaigrati u redovima ovog engleskog kluba. Ipak, njegov talenat je vanserijski i bilo bi dobro da nastavi da se razvija u grčkom Panatinaikosu uz trenera kakav je Žoze Pezeiro", zaključio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: