Odbojkašice ispale od Poljske

Izvor: B92

Subota, 19.01.2008.

21:07

Default images

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u nemačkom Haleu. Srbija je u polufinalu poražena od Poljske rezultatom 3:1, po setovima 22:25, 25:18, 25:22, 25:22, . U finalnom meču, koji se igra u nedelju od 15.30, Poljakinje za olimpijsku vizu igraju sa Rusijom. Poslednju priliku za plasman u Peking naša selekcija će imtai na interkontinentalnim kvalifikacijama u Japanu, ovog maja, na kojima će učestvovati i poraženi tim iz finalnog meča.

Poljska selekcija igrala je bolje tokom većeg dela meča i zasluženo stigla do pobede.

U prvom setu Srbija je imala više nerava u finišu i stekla set prednosti.

Drugi set u potpunosti je pripao Poljakinjama, koje su imale ubedljivu prednost, a srpska selekcija osvojila je samo 18 poena.

Priliku da stekne novu prednost naš tim je propustio u trećem setu. Sve do ulaska u finiš Srbija je vodila, posle drugog tehničkogh tajm-auta imala i dva poena prednosti, a onda su tri greške Jelene Nikolić prebacile prednost na poljsku stranu, posle čega povratka nije bilo.

U poslednjem setu igralo se sve vreme poen za poen. Poljakinje su uglavnom imale prednost, a Srbija je napravila preokret i povela 20:18. Ipak, u finišu je Poljska odigrala znatno bolje, osvojila sedam od preostalih devet poena i izborila se za finale, gde se sastaje sa Rusijom.

Srbija je kvalifikacije u Haleu završila sa dve pobede i dva poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: