"Smanjiti broj stranaca u fudbalu"

Izvor: B92

Petak, 18.01.2008.

20:04

Default images

Predsednik udruženja fudbalera u Bugarskoj Dončo Donev izjavio je da bi trebalo smanjiti broj stranaca u prvenstvu te zemlje, kako bi domaći igrači imali više prostora za napredak.

"Nemam ništa protiv stranih igrača, ali mislim da ih ima previše u našem prvenstvu. Želimo da broj stranaca bude smanjen sa pet na tri igrača po timu u narednoj sezoni. Oni moraju, takođe, i da ispune neke uslove, kao što je na primer u Engleskoj", rekao je Donev.

"Stranci bi morali da dolaze iz najjačih klubova njihove zemlje ili bi morali da igraju za svoje nacionalne timove. Moramo naći pravi balans", dodao je on.

Donev je istakao da je trend klubova da dovode pojačanja iz inostranstva kako bi ojačali ekipu, najveći krivac što Bugarska nije izborila plasman na Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj i na Evropsko prvenstvo koje se ovo godine igra u Austriji i Švajcarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: