Irdingen tražio pomoć od Doertija

Izvor: Andrijana Žikiæ

Petak, 18.01.2008.

15:33

Default images

Čelnik fudbalskog kluba KFC Irdingen zamolio je u petak britanskog muzičara Pita Doertija da pomogne tom timu koji ima velikih finansijskih problema, pošto je taj muzičar bio navijač kluba kada je bio dečak. Pevač grupe "Bejbišembls", koji je poznat po tome što je u vezi sa poznatom manekenkom Kejt Mos i zbog problema sa drogom, proveo je deo svog detinjstva u britanskoj vojnoj bazi blizu Krefelda, i zavoleo je lokalni klub, koji se tada zvao Bajer Irdingen.

Direktor marketinga nekadašnjeg člana Bundeslige Štefan Hofman izjavio je da se nada da će Doerti pomoći klubu da prebrodi krizu i da poveća broj prodatih karata.

Hofman je istakao da je Doerti, koji je rođn u martu 1979. godine, gledao Irdingenov drugi meč četvrtfinala Kupa pobednika kupova, kada je taj tim nastavio takmičenje pobedom nad Dinamom iz Drezdena 7:3, iako su izgubili prvi u gostima sa 0:2.

Jurdingen se plasirao u polufinale, gde ga je pobedio Atletiko Madrid 4:2.

On je dodao da je Doerti dobio poziv da poseti klub sledeće nedelje, kada će britanski roker imati koncert u obliženjm Kelnu.

Doertijev menadžer Edrijan Hanter izjavio je da zna da pevač ima simpatije prema klubu i da bi 28-godišnjak bio srećan da pomogne ako ima vremena.

"Znam da ima simpatije prema klubu i da bi bio srećan da uradi nešto ako ima vremena", rekao je Doertijev menadžer Edrijan Hanter.

Irdingen, koji se takmiči u nižoj regionalnoj ligi, osnovan je 1905. godine, a 1985. godine osvojio je Kup Nemačke, pobedivši Bajern Mihnen u finalu 2:1.

Čelnici kluba su, pošto im je neophodan novac, prodali preko "E-baya" nepoznatom čoveku pravo za 4.110 evra da kao trener predvodi ekipu u subotu protiv Rot-Vajs Oberhauzena

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: