ULEB: FMP izgubio od Šalona

Izvor: A K

Utorak, 18.12.2007.

22:47

Default images

Francuski Elan Šalon odigrao je ključnu utakmicu u grupi B pobedivši FMP Železnik 60-72 u Beogradu. To je bila druga pobeda na strani za Šalon, koji ima ukupni rezultat od 3-4, i druga pobeda Francuza nad FMP-om, koji sad zauzima peto mesto, sa skorom od 2-5. Verovatno je da će FMP morati da pobedi u sve tri naredne utakmice da bi se plasirao u sledeću rundu. U timu FMP-a najuspešniji su bili Zoran Erceg sa 19 poena, Bojan Krstović i Dragan Labović sa po 11, dok je ostatak tima postigao ukupno 15 poena.

Odnos šuta domaćina za tri poena 25-4 prektićno je odlučio pobednika

Odlična odbrana, kao i 19 postignutih poena Rouena Bereta, od kojih pet trojki, bili su ključni u pobedi Šalona. Šonta Rodžers je postigao 12 poena, dok su Džon Ford i Brajan Brejsi zabeležili po 10.

Gosti su već nakon deset minuta igre vodili 16-19. Za tim FMP-a dobar start načinio je samo Erceg, koji je na samom početku postigao šest poena. Žoakim Ečanga i Džon Ford zajedno su napravili seriju od 0-11 za Ešalon, koji je na poluvreme otišao sa velikom prednošću od 26-38.

Šalon je uspeo da održi dvocifrenu prednost i tokom treće četvrtine, prvenstveno zahvaljujući trojkama Bereta, koji je imao maksimalan učinak u četiri šuta. Nakon 30 minuta, Šalon je vodio 48-57.

FMP je otvorio poslednju četvrtinu tako što je razliku smanjio na šet poena, ali Rodžers je obezbedio Šalon sa prednošću od 51-60. Do kraja meča FMP se najviše trudio da postiže trojke, ali bez mnogo uspeha, pošto je Šalon vodio 57-70 samo tri minuta pre kraja.

Sledeću utakmicu FMP igra protiv Bešiktaša u gostima 8. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: