Vukoičić: Zaustaviti napad Šalona

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2007.

18:41

Default images

Košarkaši FMP Železnika dočekuju u utorak francuski Elan Šalon u meču 7. kola grupe B Uleb kupa. Beogradska ekipa izgubila je od francuskog tima u prvom delu takmičenja sa 96:79, a trener Vlada Vukoičić izjavio je da će njegova ekipa ovog puta morati da pronađe način da zaustavi raznovrstan napad rivala.

"Šalon je iskusna ekipa sa čak 11 tamoputih igrača, koji dosta koriste svoj atletski potencijal. Netipično, medjutim, za takav tip ekipa je što izuzetno dobro šutiraju za tri poena, pa ih je zaista teško zaustaviti", rekao je Vukoičić.

Vukoičić je dodao da bi "panteri" do pobede u sedmom kolu takmičenja, u kome su do sada ostvarili dve pobede, mogli samo u slučaju da nametnu svoj tempo.

"Ne smemo da prihvatimo njihov stil i da se jurimo po terenu, već treba da usporimo igru, kontrolišemo tempo. Moraćemo da se dosta pomažemo, da igramo kao tim", ocenio je trener FMP-a.

"Prva utakmica sa Šalonom je bila dosta čudna, solidno smo počeli, ali posle u tri napada primili devet poena, izgubili ritam i poluvreme završili sa 11 poena zaostatka, što je odredilo dalji tok meča", naveo je Vukoičić.

Trener "pantera" je, takođe, naveo da njegova ekipa ne sme previše da razmišlja o seriji od tri uzastopne pobede.

"Koliko god zvučalo kao fraza, mi nismo brojali ni poraze, pa sada ne brojimo ni pobede. Ono što je iza je iza. Zanima nas samo ono što je pred nama", kazao je Vukoičić.

Duel FMP-a i Elan Šalona u Železniku počeće u 18 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: