I Jelena ambasador UNICEF-a

Izvor: Željko Èaèija

Četvrtak, 06.12.2007.

15:11

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković u četvrtak je na svečanosti u beogradskom Medija centru inaugurisana u nacionalnog ambasadora UNICEF-a za Srbiju, poručivši da će se potruditi da opravda poverenje i mladima ukaže na zdrave stilove života. Jankovićeva je poručila da je čvrsto opredeljena da kroz sport promoviše prava mladih u Srbiji i podsetila da su sportske aktivnosti od vitalnog značaja za sveobuhvatni razvoj adolecsenata i da sport ojačava njihovo psihičko i fizičko zdravlje, pomažući im da izgrade društvene veze.

"Sport obezbedjuje zdrave alternative za nezdravo ponašanje, poput zloupotrebe droge, alkohola, duvana. Kada su mi ponudili da postanam ambasador UNICEF-a rado sam prihvatila ponudu, jer je pravo na zdravlje jedno od osnovnih dečijih prava i svi moramo da pomognemo do takav način živora bude izbor dece i mladih ljudi", rekla je Janković.

Ona je ocenila da je od posebne važnosti pravovremeno informisanje mladih o brojnim pitanjima važnih za njihov pravilan razvoj.

"Već više od pet godina UNICEF u Srbiji radi na programima za mlade i mnogo toga korisnog je uradjeno. Nadam se da će moja podrška biti bodatni podsticaj da zdrav način života postane široko prihvaćen i popularan medju mladima u našoj zemlji", zaključila je srpska i svetska teniska zvezda.

Jankovićeva se u četvrtak pridružila ranije inaugurisanim nacionalnim ambasadorima UNICEF-a u Srbiji Emiru Kusturici, Aleksandru Đorđeviću i Ani Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: