Poraz FMP-a u Železniku

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Utorak, 20.11.2007.

20:18

Default images

Košarkaši FMP Železnika doživeli su poraz u trećem kolu ULEB kupa, pošto su u okviru grupe B poraženi u svojoj hali od turskog Bešiktaša sa 78:77 (22:24, 21:20, 20:21, 14:13). Najbolji u timu Vlade Vukoičića bio je Nemanja Protić sa 21 poenom i 6 asistencija. Pored njega istakli su se Erceg sa 16, Samardžiski sa 12 i Mićić sa 11 poena. U gostujućoj ekipi najbolji je bio Rik Apodaka sa 15 poena, Sandro Nicević je postigao 14, a Šampert 13 poena. FMP nakon tri odigrane runde ima jednu pobedu i dva poraza.

U potpuno izjednačenoj utakmici u kojoj nijedna ekipa nije imala osetniju prednost, FMP je imao poslednji napad za pobedu, ali je Erceg nakon prodora i asistencije Čovića promašio pa su Turci slavili.

Bešiktaš je tokom većeg dela susreta imao vođstvo. Gosti su, posle početnog ispitivanja snaga u prvoj deonici, u 18. minutu serijom 5-0 sigli do najvećih plus sedam (40:33). FMP se do poluvremena konsolidovao pa su Turci nakon 20 minuta imali samo poen prednosti (44:43).

Početkom treće četvrtine domaćin je trojkom Ercega preuzeo vođstvo, ali su se Turci vratili preko raspoloženih Apodake i Šamperta. Trojkom Đorđa Mićića u poslednju deonicu ušlo se sa dva poena prednosti za Bešiktaš (65:63).

U poslednjih deset minuta viđeno je malo poena, a pobednik je odlučen u samom finišu. Erceg je, kao i nastartu treće, i na početko poslednje četvrte četvrtine trojkom doneo prednost svojoj ekipi, ali je uzvratio odlični Apodaka sa 5 poena u nizu. Gosti su nakon poena Šamperta u 37. minutu došli do 76:71, ali se tada probudio Dragan Labović i njegovim trojkama u 38. i 40. minutu domaćin je preokrenuo (77:76). Nakon toga Vejselgolu je na 14 sekundi pre kraja bio uspešan oba puta sa linije slobodnih bacanja, i usledio je, već opisani napad domaćina koji se neuspešno završio.

"Ne zameram ništa igračima, najveći deo krivice je na meni. Kada pet puta izgubite utakmicu na jednu loptu, to znači da je tu moglo da se uradi nešto više i bolje", rekao je posle utakmice trener FMP-a Vlada Vukoičić.

"Menjali smo i igrače i načine na koji smo igrali taj poslednji napad. Nadao sam se da ćemo večeras pobediti i preći tu granicu, a trijumf bi bio i dobar za moral, ali to se nije desilo", objasnio je trener.

Vukoičić je kazao da je zadovoljan odbranom svog tima.

Trener Bešiktaša Ergin Ataman ocenio je da je ova pobeda jako važna za njegov tim.

"FMP ima dobru ekipu i ne leži nam kao protivnik. Znali smo, ipak, kako da zadržimo koncentraciju i konačno smo, posle četiri godine, pobedili u Železniku. Mislim da smo posle ove utakmice mi favoriti u grupi. Želimo da budemo prvi i da se plasiramo na završni turnir", rekao je Ataman.

Ekipa Vlade Vukoičića u sledećem kolu gostuje nemačkom Kelnu.

FMP - Bešiktaš 77:78

FMP: Jeremić, Đerasimović, Erceg 16, Labović 10, Lazić, Krstović 2, Protić 21, Mićić 11, Žigeranović, Samardžiski 12, Raduljica 4, Čović 1.
Bešiktaš: Veseloglu 7, Šumpert 13, Ozer 7, Dalmau 6, Nicević 14, Ajdin, Sogancioglu, Bejaz, Peker 11, Apodaka 15, Guler, Jagmur 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: