Čavić opet prvi, novi SR Nistranda

Izvor: B92, zvanicni sajt

Nedelja, 18.11.2007.

14:14

Default images

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić zabeležio je i drugu pobedu na Svetskom kupu u 25-metarskim bazenima, koji se održava u Berlinu. Dan posle trijumfa na 50 metara delfin, on je pobedio i u dvostruko dužoj trci. Čavić je na 100 delfin bio najbrži i u kvalifikacijama, ali je u finalu porpavio to vreme za skoro celu sekundu i na cilj stigao za 51 sekundu i sedam stotinki. Na 50 metara slobodnim stilom srpski plivač je osvojio sedmo mesto, a Šveđanin Stefan Nistrand je oborio svetski rekord.

Na 100 metara delfin, u trci koju je Čavić dobio, drugo mesto osvojio je Australijanac Endru Loterstin, sa 19 stotinki zaostatka, a više od sekunde kasnili su Mos Burmester sa Novog Zelanda i Hrvat Duje Draganja.

Na kraju takmičenja Čavić je plivao i treće finale u dva dana, na 50 metara slobodnim stilom. On je u kvalifikacijama osvojio osmo mesto, a ovog puta popravio je plasman i stigao do sedmog mesta, uz vreme 21.92.

U izuzetno jakoj konkurenciji Stefan Nistrand je oborio još jedan svetski rekord (u subotu je učinio isto na 100m slobodno). Šveđanin je stazu preplivao za 20 sekundi i 53 astotinke, i za pet stotinki popravio rekord Južnoafrikanca Ronalda Shumana iz Hamburga prošle godine.

Shuman je ovog puta bio drugi, sa 46 stotinki zaostatka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: