Zemlje Beneluksa žele SP 2018.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 14.11.2007.

23:53

Default images

Zemlje Beneluksa, Belgija, Holandija i Luksemburg, zvanično su obavestile Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) da su zainteresovane za organizaciju Svetskog prvenstva 2018. godine.

Predsednik FIFA Sep Blater sastao se sa predsednicima nacionalnih saveza Belgije i Holandije i direktorom kandidature Alenom Kurtoaom, koji je bio šef belgijske strane Evropskog prvenstva 2000. godine, čiji je domaćin bila i Holandija.

"Ne postoje granice medju našim zemljama. Setite se, uspešno smo organizovali EP 2000", rekao je Kurtoa, koji je i poslanik u parlamentu Belgije.

FIFA je u saopštenju navela da joj je važno da ima samo jednu tačku kontakta sa lokalnim organizacionim komitetima. Blater je ranije kazao da rukovodeće telo svetskog fudbala ne podržava zajedničke organizacije Mundijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: