Kosanović otišao, Janković na klupi

Izvor: Nina Kolundžija

Petak, 09.11.2007.

15:05

Default images

Trener fudbalera Crvene zvezde Milorad Kosanović podneo je u petak ostavku na mesto šefa stručnog štaba posle poraza od Arisa, u drugom kolu takmičenja u Grupi F Lige Kupa UEFA. Šef stručnog štaba 'crveno-belih' do kraja jesenjeg dela šampionata biće Aleksandar Janković, a njegov pomoćnik Mitar Mrkela čija će funkcija direktora omladinske škole Crvena zvezda biti zamrznuta.

„Pojedine strukture u klubu od pre nedelju dana nisu zadovoljne mojim radom, a do tada su bili prezadovoljni“, rekao je na završnoj konferenciji za novinare, Milorad Kosanović. „Hteo sam u tom trenutku da napustim klub, ali posle dugih pregovora ostao sam, jer jeste tajming bio idealan za mene, ali ne i za Crvenu zvezdu. Ostao sam zbog igrača, da im pomognem i pokušam još da popravim koliko mogu situaciju“, dodao je bivši trener crveno-belih.

Govoreći o odgovornosti za rezultate koje su postigli crveno-beli, Kosanović je istakao kako globalna slika nije nimalo loša:
„Idealno bi bilo da ja ponesem svu krivicu za loše rezultate, ali nije tako. Od avgusta sam uradio više nego što sam očekivao. Grešio sam i ja, to je normalno. Zamera mi se sa koliko sam napadača igrao, ali činjenice su da smo ulaskom u Ligu UEFA, klubu obezbedili pet miliona evra, da smo praktično četiri boda od lidera šampionata i da smo u igri u nacionalnom kupu“.

O igračkom kadru, Kosanović kaže:
„Na raspolaganju imamo svega osam igrača Zvezdinog kalibra i četiri koja bi to mogla da budu. Hitno moramo da poboljšamo kvalitet tima. Napravio sam plan rada za zimski period, koji je posle Čukraičkog stavljen van snage. Imao sam praktično nemoguć posao, ali mi nije žao jer ću večno pamtiti duele za Rendžersima, Groclinom i Bajernom. Ponosan sam i na „Delije“, koje mi nikada nisu uputile ni zvižduk. Zvezda je u dobroj poziciji da odbrani „duplu krunU“ i prezimi u Evropi, ali samo ako ne bude junačenja“, rekao je Milorad Kosanović.

"Crveno-beli" u Ligi Kupa UEFA imaju dva poraza od nemačkog Bajerna (2:3) i grčkog Arisa (0:3) i zauzimaju poslednje mesto u Grupi F. U domaćem šampionatu Zvezda je treća na tabeli Meridijan Super lige sa 21 bodom i zaostaje sedam poena iza prvoplasiranog Partizana, ali ima i utakmicu manje protiv kulskog Hajduka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: