Nemci nagrađeni za prolaz na EURO

Izvor: B92

Nedelja, 14.10.2007.

22:58

Default images

Fudbalska reprezentacija Nemačke osvajanjem boda protiv Irske u subotu u Dablinu (0:0) osigurala je učešće na prvenstvu Evrope 2008. kao prva od državnih selekcija, a nacionalna federacija te zemlje (DFB) je zbog toga odlučila da fudbalerima i stručnom štabu "pancera" isplati premije u iznosu od 2,7 miliona evra.

Nemački mediji navode da će svaki reprezentativac dobiti 12.500 evra po utakmici na kojoj je igrao ili bio rezerva, tako da će standardni članovi državnog tima za odigranih ukupno 12 kvalifikacionih utakmica inkasirati po 150.000 evra.

DFB je potvrdio da će stručni štab reprezentacije - selektor Joakim Lev, njegov pomoćnik Hans-Ditrih Flik, trener golmana Andreas Kepke i menadžer Oliver Birof takodje primiti po 12.500 evra za svaku utakmicu.

Nemačka je od dosadašnjih devet utakmica u kvalifikacijama za "EURO 2008" dobila sedam i dve odigrala nerešseno, uz gol razliku 31:4. Vodeća je u D grupi sa 29 bodova i ima tri boda prednosti nad drugoplasiranom Češkom, a čak osam bodova više od Irske na trećem mestu.
Narednu kvalifikacionu utakmicu Nemci igraju 17. oktobra na domaćem terenu protiv selekcije Češke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: