Hicfeld preuzima Švajcarsku?

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Nedelja, 14.10.2007.

19:14

Default images

Trener Bajerna iz Minhena Otmar Hicfeld nagovestio je u subotu da razmišlja o preuzimanju nacionalnog tima Švajcarske nakon završetka prvenstva Evrope 2008. godine. 58-godišnjem Hicfeldu, koji je zamenio Feliksa Magata na klupi Bajerna u februaru, to je drugi put da seda na klupu Bajerna, a njegov sadašnji ugovor sa nemačkim gigantom ističe u junu 2008. godine.

Sa druge strane, selektor Švajcarske Jakob Kun najavio je odlazak sa klupe nakon prvenstva Evrope 2008. godine, na kome će Švajcarska biti domaćin zajedno sa Austrijom.

“Razmišljao sam o tome, i za mene postoje dve opcije kada mi istekne ugovor. Prva je nastavak saradnje sa Bajernom, a druga je preuzimanje Švajcarske”, rekao je Hicfeld.

Hicfeld je dva puta osvajao kup i prvenstvo Švajcarske sa Grashopersom, a dva puta je bio i šampion Evrope. Prvi put sa Borusijom iz Dortmunda, a drugi put sa Bajernom. On je takođe priznao i da razmišlja o penziji.

“Moguće je i to. Nemam želju da treniram neki klub osim Bajerna”, dodao je.

Ovom vešću oduševljeni su u Fudbalkom Savezu Švajcarske.

“Naravno da sam veoma srećan kada tako kompetentan i iskusan stručnjak kakav je Otmar Hicfeld želi da vodi nacionalni tim Švajcarske”, rekao je predsednik saveza Ralf Clocover.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: