Terzić: Bićemo dugo u vrhu

Izvor: MR

Ponedeljak, 01.10.2007.

18:45

Default images

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić istakao je po povratku sa Evropskog prvenstva u Belgiji i Luksemburgu, gde je naš nacionalni tim osvojio srebrnu medalju, da njegova selekcija predstavlja ekipu koja će u narednim godinama biti u evropskom i svetskom vrhu. "Radujemo se zbog dve stvari. Dobili smo ekipu koja će dugo vremena biti u svetskom i evropskom vrhu. Druga stvar je što smo prevazišli druge reprezentacije po uslovima u kojima smo se spremali", rekao je Terzić.

Kapiten reprezentacije Vesna Čitaković Đurišić izjavila je da je osvojena srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Luksemburgu veliki uspeh za srpsku selekciju.

"Da mi je neko pre početka ponudio polufinale ili finale, prihvatila bih, posebno zbog problema sa povredama koje smo imale tokom priprema. Jako sam srećna, ovo je veliki uspeh za nas. Medalja je srebrna, ali imena igračica i stručnog štaba treba da budu ispisana zlatom", rekla je Vesna Čitaković Đurišić.

Ona je dodala da je Italija u finalu bila bolji rival od Srbije i da je zasluženo stigla do zlata.
Foto: Beta
Primač reprezentacije Jelena Nikolić zahvalila se svima koji su verovali u njenu ekipu.

"Svi znaju koliko smo imali problema, ali smo uspele da ponovimo uspeh iz Japana, uz veliki napor. Hvala svima koji su verovali u nas. Nadam se da ćemo sledeće godine ponoviti uspeh i da će biti neka lepša medalja", izjavila je Nikolićeva.

Maja Ognjenović, koja je proglašena za najboljeg tehničara turnira, istakla je da je Evropsko prvenstvo bilo teško takmičenje.

"Sami znate koliko nam je bilo teško, ali smo pokazale da smo najjače kada je to bilo najpotrebnije", kazala je Ognjenovićeva.

Korektor reprezentacije Jovana Brakočević, koja je proglašena za najboljeg servera, zahvalila se timu na podršci.

"Dela govore više nego reči. Želim da se zahvalim igračicama što su verovale u mene. Bez njih ne bih uspela", rekla je Brakočevićeva.

Odbojkašice Srbije će od 2. do 16. novembra učestvovati na Svetskom kupu u Japanu gde će tri prvoplasirane ekipe obezbediti plasman na Olimpijske igre u Pekingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: