Srebro za srpske odbojkašice

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Nedelja, 30.09.2007.

18:57

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji titulu šampiona na 25. Prvenstvu Evrope, pošto je izgubila finalni meč u Luksemburgu od selekcije Italije u tri seta - 26:24, 25:18, 25:21. Italija je u trećem nastupu u finalu osvojila prvo evropsko zlato, dok je za selekciju Srbije ovo srebro najveći uspeh u istoriji. Podsećamo da je naša selekcija pod imenom SCG osvojila bronzu na prošlogodišnjem SP u Japanu, pobedivši upravo Italiju. Bronzu je osvojila Rusija pobedom nad Poljskom.

Ključni momenti meča viđeni su u finišu prvog seta, kada je Srbija ispustila četiri poena prednosti i omogućila veliku psihološku prednost Italiji.

Italijanke su bolje ušle u prvi set i rano stekle dva poena prednosti, ali je srpska selekcija do sredine seta potpuno preuzela kontrolu.

Srbija je stekla prednost od 12:8 i nagovestila da ima snage za pobedu nad velikim rivalkama.

Italija je u nekoliko navrata uspevala da se primakne, ali su u finiš odbojkašice u crvenim dresovima ušle sa prednošću od 23:19.

Kada je izgledalo da će Srbija rutinski dobiti prvi set došlo je do velikog preokreta – Italija osvaja pet vezanih poena i dolazi do prve set-lopte.

Srbija se uspešno odbranila, ali drugu priliku Italijanke ne propuštaju – dobrim servisom Aguero donosi svom timu prvi set.
zvanièni sajt
Već na startu drugog seta bilo je jasno da je preokret u finišu prvog doneo "azurinama" veliku psihološku stabilnost.

Italija je povela 5:1, a najbliže priključku naše odbojkašice bile su na 8:6. Na drugom tehničkom tajm-autu bilo je 16:9 za Italiju, posle čega selekcija Srbije nije mogla da dostigne prednost rivalki.

U trećem setu Italija je ponovo bila bolja na startu i povela 4:1.

Naša reprezentacija je ovog puta uspela da se vrati, pa se gotovo ceo set igrao poen za poen, obično uz minimalnu prednost Italijanki.

Pri rezultatu 20:20 dogodili su se prelomni trenuci – najpre je Anja Spasojević servirala u aut, zatim su Italijanke osvojile dva vezana poena i došle do 23:20.

Na 24:21 Italijanke su imale prvu meč-loptu, a sudije su pogrešno presudile da je lopta koju je poslala Nataša Krsmanović promašila italijansko polje, pa je Italija dobila meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: