Terzić: "Zaslužili smo polufinale"

Izvor: A G

Četvrtak, 27.09.2007.

22:25

Default images

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je da je njegov tim zaslužio plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Belgiji i Luksemburgu i da će sigurno pronaći motiv za duel sa Poljskom u subotu u Luksemburgu.

"Devojke su odnosom i igrom na ovom šamiponatu zaslužile polufinale. Bilo bi tužno da smo ispali iz borbe za medalju samo s tim jednim porazom od Poljske, s obzirom da se onaj poraz od Slovačke u drugom krugu nije računao. Ovako mislim da je zaista pravično i da su dve najbolje ekipe iz ove grupe prošle u polufinale", kazao je Terzić.

On je ocenio da će u polufinalu Srbiji sigurno, sa jedne strane, biti teže, a sa druge ipak i malo lakše.

"Sada će sigurno biti puno teže, ostali su samo oni najjači, biće teško odigrati i dobiti utakmice za medalje. S druge strane, mnogo će nam biti lakše, jer više nema presije, igramo protiv najjačih protivnika i možemo da damo sve od sebe. Najvažnije je da su devojke zdrave, da nemamo problema te vrste. Verujem da će sve pružiti svoj maksimum u polufinalu i u utakmici poslednjeg dana", kazao je Terzić.

Prema njegovoj oceni, dvostruki prvak Evrope je najteži mogući protivnik u polufinalu.

"Dobili smo najtežeg protivnika u polufinalu. U ovih poslednjih nekoliko utakmica igrale su fantastično, vidi se da su u vrlo dobroj formi i teško ih je poremetiti u njihovoj igri. Medjutim, polufinalne utakmice su specifične, ne dobija uvek najbolji. Nadam se da ćemo imati svoju šansu, ako odigramo mnogo hrabrije i angažovanije nego pre nekoliko dana kada smo izgubili sa 3:0", dodao je selektor Srbije.

On je istakao da je na strani Srbije to što bi njegov tim trebalo da bude mnogo opušteniji od Poljskog.

"Možemo da im pariramo raznovrsnom igrom, a ako u toj situacji budemo uspeli da držimo egal rezultat za završnice setova, imaćemo i neku svoju šansu", zaključio je Zoran Terzić.

Srbija polufinalni meč sa Poljskom igra u subotu od 19.30 u Luksemburgu, gde će se sutra preseliti iz belgijskog Haselta. Finale i meč za treće mesto igraće se u nedelju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: