Čitaković: "Složile se kockice!"

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2007.

18:56

Default images

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Vesna Čitaković Djurišić izjavila je da je zadovoljna onim što je njen tim prikazao u prvoj fazi i u četvrtfinalnoj grupi Evropskog prvenstva u Belgiji i Luksemburgu. "Pre ovog EP imali smo problema sa povredama, ali su se sada neke kockice složile. Zadovoljni smo postignutim do sada", kazala je ona na konferenciji za novinare.

"U utakmici sa Češkom igrale smo dobro, čak i u drugom setu, kada su one imale veliko vodjstvo, mi smo to stigle", podsetila je kapitenka.

"Sada čekamo narednu utakmicu, a niko ne voli da zavisi od drugih, ali šta možemo", dodala je ona.

Selektor Srbije Zoran Terzić čestitao je Cceškoj na dobroj igri u većem delu meča.

"Igrali su dobro u prva dva seta, izuzimajući završnice, ali tada smo i mi igrali mnogo bolje i koncentrisanije. Zaista sam zadovoljan
igrom, s obzirom da je ovo dugačak turnir i da smo do sada odigrali više teških utakmica u pet setova", kazao je on.

"Očekivao sam da će moj tim biti umoran, ali su devojke igrale i ponašale se vrlo profesionalno i na tome im čestitam", rekao je Terzić.

Selektor Češke Tanja Krempaska čestitala je Srbiji na pobedi.

"U prva dva seta smo igrali solidno, ali u trećem jednostavno više nije bilo motivacije", kazala je ona.

Istog mišljenja je bila i kapitenka Češke Jana Simankova.

"Bilo nam je teško i u prva dva seta, a posle toga jednostavno nismo više imale volje", kazala je ona, čestitajući Srbiji na zasluženoj pobedi.

Odbojkašice Srbije čekaju ishod meča Poljska - Holandija koji će odlučiti koje će ekipe nastaviti takmičenje u polufinalu EP. Ukoliko Poljska pobedi, Srbija će se plasirati u završnicu šampionata, a ukoliko pobedi Holandija, Srbija će zauzeće peto mesto na EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: