EP: Odbojkašice bolje od Bugarske

Izvor: B92, Beta

Sreda, 26.09.2007.

17:02

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Bugarske sa 3:1, po setovima 20:25, 25:16, 25:19, 30:28 u meču 2. kola grupe F na Evropskom prvenstvu u Belgiji, i tako zadržala šanse da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva.

Put srpskih odbojkašica u polufinale zavisi i od drugih ekipa, a ne samo od rezultata sutrašnjeg meča sa Češkom, u kome Srbiji treba pobeda. Kombinacije za plasman Srbije u polufinale biće poznate po završetku utakmica Holandija - Češka i Belgija - Poljska, koje se igraju kasnije danas.

Srbija je današanji meč počela sa drugačijom postavom u odnosu na ostale mečeve na EP. Prvi put je meč na poziciji srednjeg blokera počela Ivana Isailović, a prvi put je na poziciji primača igrala Anja Spasojević.

Korektor je bila Jovana Brakočević, a kao i na ranijim mečevima isto mesto na terenu zauzele su tehničar Maja Ognjenović, bloker Vesna Čitaković Djurašić, primač Jelena Nikolić i libero Suzana Chebić.

Tim Srbije dobro je počeo prvi set, poveo sa 4:2, ali se potom pojavila nesigurnost na prijemu, pa je Bugarska preokrenula i na prvi tehnički tajm-aut otišla sa 8:5. Pokušavale su srpske igračice, ali im nije polazilo za rukom da i one načine preokret. Bugarke su dosta lopti hvatale u polju, bile su strpljive i stigle do 25:20.

Medjutim, u drugom setu Srbija je zaigrala mnogo bolje. Servis je bio agresivniji, prijem Bugarske je popustio, pa je Srbija napravila veliku razliku već u prvoj polovini seta. Na drugom obaveznom odmoru u setu srpske odbojkašoice imale su 16:8, a do izjednačenja na 1:1 su došle sa ubedljivih 25:16.

U trećem setu bilo je uspona i padova u igri srpskog tima, ali kada je bilo najpotrebnije one su bile jake. Bugarke su vodile sa 13:9, ali je usledio tajm aut selektora Srbije Zorana Terzića. To je urodilo plodom, Srbija je stigla do izjednačenja na 13:13, a na drugom tehničkom tajm-autu bilo je 16:14 za srpski tim. Set je završen sa 24:19 i Srbija je povela sa 2:1.

Četvrti set doneo je dosta sudijskih grešaka, koje su, kao i u prethodnom delu meča, uvek išle na štetu Srbije. U situtuaciji kada je bilo 16:14 i kada je Srbija napravila poen, sudija iz Azerbejdžana je ocenio da je u pitanju bio blok aut, iako niko u srpskom bloku nije dotakao tu loptu.

Ni to nije bilo dovoljno, pa je kapitenu Vesni Ccitaković dao karton, a na taj način poen Bugarkama, pa se stiglo na 16:16.

Usledila je neizvesna završnicica, u kojoj su Bugarke imale tri set lopte, a Srbija tri meč lopte. Srpkinje su uspele da spasu šanse protivnika, a realizovele su svoju treću šansu pa su došle do 30:28 I trijumfa od 3:1.

Dvorana: Alverberg, Haselt. Gledalaca: Sudije: Alijev (Azerbejdžan), Mener (Nemačka).

Srbija: Nikolić 18, Majstorović 1, Krsmanović, Brakočević 22, Molnar, Vesović 1, Ognjenović 5, Ccitaković 15, Isailović 9, Simanić, Spasojević 15, Chebić.

Bugarska: Nenova, Karaulanova, Zarkova 11, Georgijeva, Janeva 18,
Debarlieva 4, Milićević 16, Filipova M, Koleva 10, Vasileva, Cekova, Filipova S. 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: