Divac za 7.850 izbeglica

Izvor: B92

Petak, 21.09.2007.

19:23

Default images

Slavni srpski košarkaš Vlade Divac izjavio je da humanitarna akcija "Možeš i ti" nastoji da prikupi dovoljno novčanih sredstva da udomi 7.850 osoba koja žive u izbegličkim kampovima.

"Raspolažemo sa podacima Komesarijata za izbeglice, po kojima 7.850 ljudi živi u izbegličkim kampovima. Ako računamo da prosečna porodica ima četiri člana, možete izračunati koliko kuća želimo da kupimo", rekao je Divac na konferenciji za novinare u Beogradu.

Slavni košarkaš istakao je koliko novca Humanitarna organizacija "Divac" želi da skupi akcijom "Možeš i ti", koja će trajati do kraja decembra.

"Prosečna cena jedne kuće kreće se od četiri do pet hiljada evra. Ako ste dobar matematičar, možete izračunati koliko novca želimo da skupimo. To je velika svota novca, ali sve je moguće, verujte mi", dodao je Divac.

Medju velikim košarkaškim imenima koja će prisustvovati svečanom opraštanju Divca od košarke, izmedju ostalih, nalazi se i trener San Antonija Greg Popovič.

"Drago mi je što sam ovde. Bio sam nekoliko puta u Beogradu, ali ovaj put je poseban za mene zbog Vlada. On je sjajan igrač, malo spor, ali sjajan. Medjutim, on je sjajan čovek i ovde sam da podržim njegovu humanitarnu akciju", izjavio je Popovič.

Divčev saigrač iz Sakramento Kingsa Skot Polard izrazio je zadovoljstvo što je u Beogradu.

"Vlade me je pozvao na žurku i ja sam rekao da. Ovo mi je prvi put da sam u Beogradu. On je sjajan čovek... Kada nas je pozvao, sve planove smo pomerili da bi došli ovde. Drago mi je što podržavamo njegovu akciju da pomognemo izbeglicama", kazao je bivši centar Sakramenta.

Kris Veber, još jedan Divčev saigrač iz Sakramenta, rekao je da mu je drago što je u prilici da pomogne humanitarnu akciju legende srpske košarke.

"Zadovoljstvo mi je što sam ovde. Došli smo da podržimo Vlada i njegovu humanitarnu akciju", izjavio je Veber.

Veber je kasnio oko 15 minuta na konferenciju za novinare, a Divac se našalio da je američki košarkaš sinoć išao da upozna Beograd.

"Ne znam gde sam bio sinoć, on je kriv za sve", rekao je kroz smeh Veber.

Divac se u subotu od 20 časova svečano oprašta od košarke. Manifestaciji ispred Doma Narodne skupštine prisustvovaće poznata imena iz sveta sporta, javnog života i muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: