LŠ: Milan krenuo u odbranu trofeja

Izvor: A G

Utorak, 18.09.2007.

22:58

Default images

Fudbaleri Milana pobedili su na San Siru Benfiku 2:1, u prvom kolu grupe D. Golove za branioca trofeja postigli su Pirlo i Inzagi, dok je Nunjo Gomeš samo ublažio poraz svoje ekipe golom u poslednjem minutu. U drugoj utakmici D grupe Sahtjor je u Donjecku savladao škotski Seltik sa 2:0. Strelci za Šahtjor bili su Brandao i Lukareli u prvom poluvremenu.

Ekipa Karla Anćelotija, u odbranu trofeja krenula je na najbolji mogući način. Milan je od starta utakmice pritisnuo Benfiku, a "crveno-crni" su do prednosti stigli već u 9. minutu. Gol je postigao Andrea Pirlo u svom stilu – iz odlično izvedenog slobodnog udarca. Golman Benfike Silva zakačio je loptu, ali nije uspeo da spreči vodeći gol Milana.

Rani gol domaćina potpuno je otvorio odbranu Benfike, pa su Inzagi i Ambrosini u nastavku propustili dobre prilike da dupliraju prednost Milana.

Benfika je uzvratila u 23. minutu. Di Maria je dobro centrirao za Kardosa koji iz odlične pozicije pogađa samo stativu.

Gosti iz Lisabona su za promašaj kažnjeni već u 25. minutu. Kaka je odlično prošao po sredini i odložio loptu do Pirla, koji sjajno centrira na drugu stativu, a na pravom mestu našao se neizbežni Pipo Inzagi, koji volej udarcem dovodi Milan do 2:0.

U nastavku prvog dela Milan je, zadovoljan rezultatom, spustio tempo, pa je rezultat iz 25. minuta bio na snazi i na poluvremenu.
Reuters
Drugo poluvreme bilo je znatno slabije, a prva prilika viđena je u 67. minutu. Sedorf je odigrao za Ambosinija koji odlično vraća loptu do Pipa Inzagija, ali je njegov udarac sa 10 metara otišao visoko iznad gola.

U nastavku meča nije bilo izglednih prilika, i taman kada se očekivao miran kraj meča, Benfika je postigla gol. Strelac je bio Nunjo Gomeš, ali prekasno, u drugom minutu nadoknade vremena.

Milan: Dida, Odo, Nesta, Kaladze, Jankulovski, Pirlo, Gatuzo, Ambrosini, Sedorf, Kaka, Inzagi.

Benfika: Silva, Leo, Vitor, Edkarlos, Luis Felipe, Di Maria, Katsuranis, Maksi Pereira, Rui Košta, Rodriges, Kardoso.

Šahtjor - Seltik 2:0

Reuters
Šahtjor je u meč protiv Seltika ušao kao blagi favorit, ako ni zbog čega drugog, onda zbog domaćeg terena. Ekipa Rumuna Lučeskua to je opravdala veoma rano. Vodeći gol za domaći tim postigao je Brazilac Brandao odličnom završnicom već u 6. minutu.

Već u narednom napadu moglo je da bude i 2:0, ali je lob udarac Kristijana Lukarelija ipak bio prejak.

Ono što je propustio u 7. Lukareli je nadoknadio samo minut kasnije. Razvan Rat je uputio sjajan centaršut sa leve strane, a Lukareli je na drugoj stativi nadvisio Nejlora i sjajnim udarcem glavom doveo Šahtjor do dva gola prednosti.

Seltik je tokom prvog poluvremena imao puno problema da zadrži loptu u posedu, a nova šansa za domaće stiže u 20. minutu. Ponovo je Lukareli mogao da savlada Boruca, ali je Poljak ovoga puta bio uspešniji. Šahtjor je već u sledećem minutu ponovo zatresao mrežu Seltika, ali je gol Brandaa poništen zbog nepostojećeg ofsajda.

U nastavku prvog dela nije više bilo šansi za gol, Seltik je u drugoj polovini prvog poluvremena uspeo da se oslobodi pritiska domaćina, ali bez prave prilike.

Prva situacija u drugom poluvremenu viđena je u 55. minutu, ali je Brandao loše odreagovao nakon odlične akcije sa Levandovskim.

Gosti iz Glazgova prvu pravu priliku stvorili su tek u 72. minutu, ali je udarac Venegora glavom nakon dobrog centaršuta Nejlora, završio tik pored gola Piatova.

Šahtjor je ogovorio deset minuta kasnije, ali su, prvo Boruc, pa onda Koldvel, spasili već viđen treći gol, pa je do kraja ostalo više nego zaluženih 2:0 za domaćina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: