Rosenborg neporažen u Londonu!

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Utorak, 18.09.2007.

22:39

Default images

Fudbaleri Valensije najbolje su počeli takmičenje u grupi B Lige šampiona. Valensija je u Gelzenkirhenu pobedila Šalke 04 rezultatom 1:0 i napravila veliki korak ka plasmanu u drugu fazu. Jedini strelac u Feltins Areni bio je David Vilja u 63. minutu. Drugi meč grupe B doneo je najveće iznenađenje dana u Ligi šampiona – Čelsi je kod kuće igrao sa Rosenborgom samo 1:1. Povratnik u LŠ poveo je u 24. minutu golom Finca Mike Kopinena, izjednačio je Andrej Ševčenko u 52. minutu.

Zbivanja u Gelzenkirhenu nisu iznenadila ljubitelje statistike – Valensija uvek pobeđuje, a Šalke uvek gubi na startu Lige šampiona – ali su Nemci svakako želeli bolji start. Domaćin je bolje počeo i imao prvu priliku na meču – u 20. minutu Asamoa je šutirao preko gola.

„Slepi miševi“ su počeli meč veoma defanzivno, sa Elgerom u odbrani i Marćenom u srednjem redu. Ni zgusnuta odbrana nije zaustavila Kevina Kuranjija, ali njegov šut na gol u 32. minutu prošao je pored stative.

Valensija je počela da preti tek pred poluvreme, a u nastavku je bila nešto ofanzivnija. U 63. minutu Luis Migel je poslao dugu loptu, Vilja je stigao do nje pre Nojera i plasirao je u mrežu.
Domaćin je pojačao pritisak, u 66. minutu Altintop je u odličnoj situaciji asistirao umesto da šuitira, a još dve prilike propustili su Vesterman i Levenkrans. Valensija je uspela da sačuva prednost i u nastavak takmičenja ulazi sa velikom prednošču. Nikola Žigić i Mladen Krstajić zbog povreda nisu igrali na otvaranju LŠ.

Ako je Šalke mogao da računa na gubitak bodova, remi Rosenborga na Stamford Brižu je pravi šok dana. Norvežani su, predvođeni legendarnim Ruarom Strandom, hrabro počeli meč sa glavnim favoritom kompletnog elitnog takmičenja, ali verovatno ni sam Knut Terum nije verovao da će na poluvremenu njegova ekipa voditi.

Igrao se 24. minut kada je Šveđanin Mikael Dorsin uputio centaršut, a Finac Mika Kopinen uhvatio volej koji je norveškom klubu doneo vođstvo. Ostatak meča pretvoriće se u opsadu skandinavskog gola, ali to neće doneti mnogo radosti relativno malobrojnim navijačima – samo ih se 24.973 okupilo da gleda uvodni meč LŠ.

Posle niza propuštenih šansi za domaćina red je došao na goste: akcija afričkog tandema Kone – Tetej završen je neverovatnim promašajem drugopomenutog. Samo minut kasnije stigla je osveta, Floran Maluda je centrirao, a Ševčenko pogodio mrežu Larsa Hiršfelda.

U nastavku meča su Maluda i Kalu pogađali stative, a Hiršfeld je zaustavljao opasne udarce Murinjovih igrača. Na kraju najupadljiviji u proređenoj publici bio je Roman Abramovič, koji će svakako imati šta da kaže Portugalcu. Izostanak dva najbolja strelca – Drogbe i Lamparda – teško da će biti dovoljno opravdanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: