Godinu dana uslovno zbog petarde

Izvor: Miloš Todoroviæ

Utorak, 18.09.2007.

15:54

Default images

Jedan navijač Juventusa osuđen je na uslovnu kaznu zatvora od 12 meseci, uz trogodišnju zabranu odlaska na fudbalske utakmice, zbog toga što je u nedelju na susretu Juventus - Udineze na tribine bacio petardu. U skladu sa novim zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima, dok mu ne istekne uslovna kazna 27-godišnji Nikola Ravasio neće smeti da prisustvuju nijednom sportskog događaju u Italiji.

Pripadnici obezbeđenja stadiona u Torinu priveli su Raviosa neposredno nakon što je bacio petardu, a potom ga je policija sprovela u pritvor. Pošto je priznao delo za koje je optužen i pokajao se, sudija mu je izrekao najblažu kaznu koju predviđa zakon.

"Taj incident je bio relativno bezazlen, ali je veoma dobro što je reakcija bila pravovremena. Mislim da smo na ovaj način poslali najbolji signal prestupnicima da nasilje više neće biti tolerisano", rekao je predsednik Fudbalske federacije Italije Đankarlo Abete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: