Srbija u finalu SP i u Pekingu

Izvor: B92

Subota, 11.08.2007.

18:14

Default images

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige i na taj način obezbedila mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu. U polufinalu turnira u Berlinu Srbija je pobedila domaću Nemačku rezultatom 8:7 (4:1, 1:2, 1:2, 2:2). Protivnik našeg tima u finalu je Mađarska, koja je već obezbedila mesto Igrama. Mađari su u polufinalu savladali Australiju 16:7 (3:1, 4:1, 5:1, 4:4). Finale je na programu u nedelju od 15 časova.

Polufinalni meč počeo je sjajno za srpsku selekciju, koja je stekla prednost od 5:1 na samom startu druge četvrtine. Usledilo je veliko opuštanje i 15 minuta bez datog gola, a za to vreme Nemci su izjednačili.

Pogocima na isteku treće i startu poslednje četvrtine naš tim ponovo dolazi do plus dva, ali Udovičić tada propušta kontru. Nemci uspevaju da još jednom izjednače, ali je gol Prlainovića doneo Srbijio pobedu i - verovatno - mesto na Olimpijskim igrama.

Srbija: Slobodan Soro, Andrija Prlainović 2, Živko Gocić 1, Vanja Udovičić 1, Dejan Savić 1, Duško Pijetlović 1, Slobodan Nikić 1, Filip Filipović 1, Aleksandar Ćirić, Aleksandar Šapić, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Gojko Pijetlović.
Trener: Dejan Udovičić.

Nemačka: Alexander Tchigir - Florian Naroska, Fabian Schroedter, Marko Savic 1, Steffen Dierolf, Marc Politze 1, Heiko Nossek 2, Thomas Schertwitis 1, Tobias Kreuzmann 1, Moritz Oeler, Andreas Schlotterbeck 2, Sören Mackeben 1, Roger Kong.
Trener: Hagen Stamm

Igrač više: Srbija 3/10, Nemačka 5/15
Tri faula: Živko Gocić, Aleksandar Šapić, Dejan Savić , Marc Politze

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: