Loša Zvezda stigla do trećeg kola

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2007.

17:25

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će igrati sa škotskim Rendžersom. Utakmicu u Talinu Levadija je dobila sa 2:1 golovima Malova u 34. i Nahka u 68. minutu. Strelac gola koji je "crveno-bele" odveo u sledeću rundu bio je Burzanović u 37. minutu. Prvi meč u Beogradu Zvezda je dobila sa 1:0.

Drugi gol za Levadiju postigao je Nahk. Dosuđen je slobodan udrac za Estonce na sredini terena, a Nahk je sa polovine igrališta šutirao i savladao loše postavljenog Ranđelovića.

Utakmicu na stadionu Kadrior u glavnom gradu Estonije pratilo je oko 4.000 ljudi.

Boško Đurovski izveo je na teren najavljenu jedanaestoricu igrača: Ranđelović, Basta, Anđelković, Tutorić, Gaj, Milovanović, Lukaš, Kastiljo, Koroman, Burzanović i Barkos.
Reuters
Prvi gol za Levadiju postigao je Malov u 34. minutu. Izveden je korner sa leve strane, Basta je "zaspao", a igrač Levadije savladao je Ranđelovića. Izjednačio je Burzanović, tri minuta kasnije. Koroman je dodao loptu Basti, ovaj odlično centrirao, a Burzanović udarcem glavom savladao Kotenka.

Najbolju priliku pre postignutog gola imali su Estonci, Leitan je posle dobre akcije Smirnova pogodio stativu, Crvena zvezda je u prvom poluvremenu igrala slabo i do Burzanovićevog pogotka nije stvorila ozbiljniju priliku.

U prvih deset minuta nastavka Levadija je imala jednu priliku, Nahk je izveo slobodan udarac sa dvadeset metara, a Ranđelović loptu izbacio u korner.

Prvu izmenu Đurovski je izvršio u 55. minutu. Burzanovića, koji se požalio na povredu, zamenio je Trajković. Posle toga, Bastu je zamenio Bronovicki, a trećom izmenom u 72. minutu, kada je umesto Barkosa u igru ušao Milijaš, Crvena zvezda je ostala bez ijednog napadača u postavi.

U drugom poluvremenu, i pored očajne igre, Zvezda je imala nekoliko prilika. U 82. minutu Koroman je šutirao sa oko 25 metara i pogodio prečku. U samom finišu, domaći su pokušavali da "preskakanjem igre" dođu do prave prilike, a Zvezda je mogla do izjednačenja. Prvo je Koroman izgubio duel "jedan na jedan" sa golmanom Kotenkom, a Lukaš je sa pet metara šutirao preko prečke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

666 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: