Mančesteru "Komjuniti Šild"

Izvor: AK VN

Nedelja, 05.08.2007.

18:09

Default images

Fudbaleri Mančester Junajteda osvojili su "Komjuniti Šild", pošto su u izvođenju jedanaesteraca bili bolji od Čelsija 3:0. U regularnom toku bilo je 1:1. Mančester je došao u vođstvo u 35. minutu golom Rajana Gigsa, dok je u 45. Čelsi izjednačio golom novajlije Florana Malude. Prilikom izvođenja penala Edvin Van der Sar bio je siguran, i odbranio šuteve Pisara, Lamparda i Rajt-Filipsa, dok su Čeha uspeli da savladaju Ferdinand, Karik i Runi.

Obe ekipe ušle su oslabljene u meč: Ferguson nije mogao da računa na povređene Parka, Nevila, Sahu, Solšera, nedovoljno spremne Hargrivsa i Andersona, a po odlasku Smita Teves još nije potpisao za klub; na drugoj strani nije bilo Drogbe, Ševčenka i Terija, dok su Balak i Roben u Madridu na pregovorima sa Realom.

Junajted je dominirao tokom većeg dela meča protiv defanzivno postavljene londonske ekipe, a posle nekoliko atraktivnih akcija i prilika poveli su deset minuta pred poluvreme. Niz pasova na jedan dodir po levoj strani ostavilo je prostor za centaršut Evri, a Gigs je bio najspretniji u srcu šesnaesterca.

Izjednačenje je stiglo u finišu prvog poluvremena - Ves Braun je izašao sa svoje polovine, pa su Čelsijevi igrači odmah po osvajanju lopte poslali pâs Maludi na levom krilu. Ferdinand je probao da ga zaustavi, ali nije uspeo, a Francuz je u padu lepo pogodio dalji ugao pored istrčalog van der Sara.

U drugom poluvremenu se nije mnogo toga promenilo: Čelsi je nastavio da igra defanzivno, a Junajted izgubio snagu, pa su penali bili logičan epilog.

Pisaro je prvi prišao lopti, izgledao nesigurno i šutirao na isti način. Van der Sar je jednako lako zaustavio udarce Lamparda (takođe bacanjem u desnu stranu) i Rajt-Filipsa (u levu). Rio Ferdinand je uneo sigurnost saigračima pogodivši malu mrežu (Čeh se bacio u pravu stranu), posle čega su Karik i Runi obezbedili prvi trofej u sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: