Arsenalu turniru u Amsterdamu

Izvor: B92

Nedelja, 05.08.2007.

10:20

Default images

Fudbaleri Arsenala osvojili su turnir u Amsterdamu, pošto su u završnom meču turnira pobedili domaći Ajaks rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Robin van Persi u 88. minutu. Arsenal je tako sakupio devet bodova, šest za dve pobede i tri za postignute golove protiv Ajaksa i Lacija.

Prethodno je Atletiko iz Madrida pobedio Lacio 3:1. Protivnik Vojvodine u 2. kolu kvalifikacija za Kup UEFA slavio je golovima Braulija, Luisa Garsije i Rejesa. Strelci drugog i trećeg pogotka, najveća pojačanja Atletika u prelaznom roku, imali su zapažene uloge, a utakmicu je obeležio fantastičan pogodak Garsije posle udarca sa preko 20 metara.

U ostalim prijateljskim mečevima, italijanski šampion Inter izgubio je od Aston Vila 3:0. Dva gola za englesku ekipu postigao je Geret Beri, a jedan Martin Laursen.

Totenhem je golovima Kina i Berbatova savladao Torino sa 2:0, dok je het-trik pobeda engleskih ekipa nad italijanskim zaokružio Vest Hem trijumfom nad Romom sa 2:1. Strelci za "čekićare" bili su Mekartni i Ešton u roku od tri minuta, sredinom drugog poluvremena. Prethodno je Žili doveo Romu u vođstvo u 13. minutu.

Juventus je pogotkom Molinara u 88. minut jedva izvukao remi protiv Sanderlenda, 1:1, dok je Mančester junajted savladao Piterboro sa 3:1 u utakmici koju je obeležio debi Ovena Hargrivsa. Golove za Junajted postigli su Ekersli, Džouns i Dong.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: