SP U20: Argentina svetski šampion

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Nedelja, 22.07.2007.

23:22

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija Argentine novi je šampion sveta. Argentinci su u finalu Svetskog prvenstva u Torontu pobedili nacionalni tim Češke rezultatom 2:1. "Belo-svetloplavi" su tako odbranili titulu iz Holandije 2005, osvojili rekordni šesti turnir u istoriji i peti na poslednjih sedam turnira. Češka je povela golom Martina Fenina u 60. minutu, izjednačio je Serhio Aguero dva minuta kasnije, a pobedu Argentini doneo je Mauro Sarate u 86. minutu.

Dve ekipe susrele su se još prve večeri turnira, 30. juna, u okviru grupe E. Meč je završen bez golova, što je jedina utakmica koju Argentina nije dobila.

Šestim golom u sedam mečeva Argentinac iz madridskog Atletika Serhio Aguero potvrdio je naslov najboljeg strelca.

Pre finalnog meča u Torontu je odigrana utakmica za treće mesto, u kojoj su Čileanci savladali Austriju 1:0 golom Martinesa u 45. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: