Mačvan MVP, Jeremić najbolji šuter

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Nedelja, 22.07.2007.

21:12

Default images

Košarkaš reprezentacije Srbije Milan Mačvan proglašen je za najboljeg igrača juniorskog Svetskog prvenstva u Novom Sadu, na kojem je naša selekcija osvojila zlatnu medalju. Krilo FMP-a Mačvan je na devet odigranih utakmica beležio u proseku 15,4 poena i 6,1 skokova po meču. Bek srpske reprezentacije i Borca iz Čačka Mladen Jeremić proglašen je za najboljeg šutera, pošto je pogodio 23 trojke uz procenat uspešnosti od 47,9 odsto.

Centar četvrtoplasirane reprezentacije Brazila Paulo Seržo Presteš dobio je prizanja za najboljeg skakača i poentera turnira. Presteš je prosečno beležio 23 poena i 14,7 skokova po utakmici.

Najbolji asistent šampionata je Litvanac Zigimantas Janavičius sa prosekom od 6,6 uspešnih dodavanja po utakmici.

Srbija je do titule prvaka sveta došla pošto je u finalu turnira pobedila selekciju SAD sa 74:69, dok je treće mesto pripalo Francuskoj, koja je savladala Brazil sa 75:67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: