Džerod Henderson prešao u Anvil

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 22.07.2007.

15:19

Default images

Bivši košarkaš Hemofarma i Crvene zvezde Džerod Henderson potpisao je jednogodišnji ugovor sa poljskim Anvilom. Američki košarkaš je visok 193 cm, igra na poziciji plejmejkera, a po potrebi igra i dvojku. Odlikuje ga solidan šut i velika borbenost, a mnogo toga u njegovoj igri zavisi od trenutne inspiracije - ako dobro počne utakmicu, vrlo lako ubacuje i 30+ poena, ali u suprotnom pravi mnogo grešaka i zna da bude vrlo štetan za ekipu.

Henderson je diplomirao na Luizijana Tek Univerzitetu, a u istoriju tog koledža ušao je kao najbolji ’kradljivac’ lopti (ukupno 191). U Evropi je, osim u Srbiji, igrao i u Grčkoj za Panionios i Kolos. Proteklu sezonu započeo je u izraelskom Hapoelu Nahariji, ali se brzo povredio, pa je otpušten u oktobru. Vratio se u SAD, potpuno se oporavio, priključio se Teksas Tek Univerzitetu i počeo pripreme za novu sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: