Teška povreda Edgara Davidsa

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 22.07.2007.

14:46

Default images

Fudbaler Ajaksa Edgar Davids doživeo je frakturu cevanice leve noge na prijateljskoj utakmici protiv Go Ahed Iglsa i biće van terena najmanje tri meseca. Zadnji vezni igrač se povredio već u trećem minutu nakon što su on i jedan fudbaler Iglsa istovremeno startovali na loptu. Davids je udario loptu, a igrač njegovu nogu i došlo je do preloma. Usledio je prekid meča od pola sata, zato što su navijači domaćeg tima počeli da prete fudbalerima Ajaksa.

"Ne znam zbog čega je stvorena takva tenzija u jednoj trening utakmici. Kada su videli da je Davids teže povređen, igrači Ajaksa su rekli da se ne osećaju bezbedno i nisu želeli da nastave meč, mada moram da priznam da su ih naši navijači bez ikakvog razloga vređali“, izjavio je direktor Iglsa Hans van der Zalm.

Posle utakmice došlo je do sukoba navijača Ajaksa i Iglsa u centru Deventera i, prema saopštenju policije, uništeno je više automobila i izloga radnji i kafića.

Edgar Davids je karijeru počeo u Ajaksu, a njegov tadašnji trener Luj van Gal dao mu je nadimak Pit Bul zbog beskompromisne i požrtvovane igre. Posle 5 godina u Amsterdamu otišao je u Milan, gde za dve godine nije dobijao mnogo prilika. Potez karijere napravio je 1998. godine, kada je otišao u Juventus. Sa 'Starom damom' je osvojio tri skudeta, a zatim je kratak period proveo u Barseloni. Sezone 2004/2005 nastupao je za Inter, a u matični klub vratio se nakon dve godine igranja u Premijer ligi, u Totenhemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: