Partizan 'na posmatranju' kod UEFA

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2007.

11:52

Default images

Disciplinska komisija UEFA zasedaće 9. avgusta a jedna od tema sledeće sednice tog tela biće događaji na utakmici Zrinjski - Partizan, odigranoj u četvrtak u Mostaru. Kako nezvanično saznaje B92, odluka o kaznama biće doneta tek kada se 'saberu utisci' posmatrača UEFA sa oba meča kvalifikacija za Kup UEFA.

Prva utakmica prekinuta je desetak minuta zbog nereda na tribinama stadiona u Mostaru, a konačni epilog više tuča pre, za vreme i posle utakmice je četrdesetak povređenih osoba, od toga nekoliko sa teškim povredama.

Kako je utakmica u Mostaru bila proglašena za 'meč visokog rizika' sve što se dešavalo na tribinama nalazi se u izveštajima delegata i posebnog posmatrača UEFA, pa bi bilo kakav incident na revanš susretu mogao da rezultira drakonskim kaznama za oba kluba.

Disciplinska komisija UEFA je ranije ovog meseca isključila poljsku Legiju iz Intertoto kupa i poljski klub kaznila isključivanjem iz svih evropskih kupova i za sledeću sezonu.

Ove godine kaznu odrađuje holandski Fajenord.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: