Poraz Ivanovićeve u polufinalu

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 06.07.2007.

17:57

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale Vimbldona, pošto je u polufinalu bolja od nje bila Amerikanka Venus Vilijams rezultatom 6:2, 6:4. Starijoj sestri Vilijams ovo je šesto finale na Vimbldonu, a u borbi za titulu igraće sa boljom iz duela Enan - Bartoli. Sa druge strane, Ivanovićeva je, posle finala na Rolan Garosu, fenomenalnim partijama u Londonu potvrdila da se nalazi u samom vrhu svetskog tenisa.

Ivanovićeva bi uzorke poraza trebalo da potraži u nedopustivo velikom broju neiznuđenih grešaka - čak 25. Servis je uopšte nije služio, postigla je  samo 1 as, uz šest duplih servis greški.

Vilijamsova je dominirala tokom celog meča, a prvi set je dobila veoma lako, sa 6:2. Dva brejka prednosti i vođstvo od 4:0 bilo je nedostižno iako se Ana borila i spasla nekoliko brejk lopti u finišu seta.

Jedini ozbiljniji otpor naša teniserka pružila je početkom drugog seta, a čini se da je mogla bolje da iskoristi situaciju kada je vratila brejk. Ipak, iskustvo Amerikanke došlo je do izražaja i ona je, uprkos tome što je Srpkinja spasla 3 meč lopte u devetom gemu, uspela da odličnim servisima i neodlučnosti Ivanovićeve u poslednjem poenu dođe do finala.

Ana se nijednog momenta nije predavala i do poslednjeg trenutka je verovala u sebe, što je za svaku pohvalu, pogotovo kada se današnji nastup uporedi sa ravnodušnim stavom iz finiša finalnog meča Rolan Garosa sa Enanovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: