Dijamantidis uz zvuk sirene za 2:1

Izvor: MR

Četvrtak, 14.06.2007.

16:05

Default images

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Olimpijakos sa 86:85 u trećoj utakmici finala plej-ofa grčkog prvenstva i tako poveli sa 2:1 u seriji. U spektakularnoj utakmici, pred oko 17.000 navijača Panatinaikosa u OAKA dvorani u Atini, ekipa Željka Obradovića slavila je tek posle produžetka, a odlučujuće poene postigao je Dijamantidis uz zvuk sirene.

Panatinaikos je bolje otvorio utakmicu i poveo sa 28:20 posle 10 minuta igre, uz sjajnu igru Carcarisa, koji je ubacio 10 poena za 3 minuta na parketu. Na drugoj strani, Pen je držao Olimpijakos u igri sa 9 poena u tom periodu. Gosti su, medjutim, uzvratili u drugoj četvrtini. Vasilopulos i Macijauskas predvodili su seriju "crvenih" od 17:4 u drugoj četvrtini za vodjstvo Olimpijakosa na poluvremenu, 42:40.

Gostu su zadržali prednost i nakon treće četvrtine. PAO je, ipak, u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene i ušao u poslednjih 10-ak sekundi sa 2 poena prednosti, pre nego što je Pen pogodio za izjednačnje na 78:78 i produžetke.

Posle nekoliko razmenjenih koševa na početku dodatnih 5 minuta, Olimpijakos prvi dolazi do +3 pogotkom Vasilopulosa, pre nego što je Batist uzvratio trojkom za novo izjednačenje. Zatim je Pen stao na liniju za slobodna bacanja i pogodio samo jedno, da bi na drugoj strani, Dijamantidis u poslednjim sekundama uhvatio loptu posle promašaja Carcarisa, pogodio i poslao domaće navijače u delirijum.

Najefikasniji kod Panatinaikosa bio je Batist sa 22 poena i 11 skokova, Carcaris je ubacio 15, koliko je imao i Tomašević, dok je Dijamantidis utakmicu završio sa 10 poena. Vujanić je imao 2 poena. Na drugoj strani, Skuni Pen je imao 20, Burusis 15, a Macijauskas 14.  

Finalna serija igra se do 3 pobede, a sledeća utakmica na programu je 17. juna u Pireju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: