Pobednik ragbi šampion Srbije

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Sreda, 06.06.2007.

11:15

Default images

Ragbisti Pobednika prvi su šampioni Srbije. Pobednik je u finalu plej ofa pobedio ekipu Dorćola rezultatom 2-1 u seriji. U odlučujućem meču na stadionu Radničkog (Novi Beograd) Pobednik je stigao do trijumfa od 25:15 i treće titule u istoriji. Do sada je ekipa pobednika osvojila šampionate tadašnje SRJ 2000. i 2001. godine. U prvom meču Pobednik je slavio rezultatom 15:13, a u drugom bolji je bio Dorćol 14:5.

Zanimljivo je da su u drugoj i trećoj utakmici sudile sudije iz Francuske.

Finalna serija donela je izjednačenu borbu, sa odličnim odbranama, o čemu svedoči mali broj poena.

Presudilo je iskustvo igrača linije u ekipi Pobednika (reprezentativci Srbije Marko Kapor, Milan Rastovac i kapiten nacionalnog tima Jerko Labus).

Dorćol je u majstorici esejom krenuo ka prvoj tituli u istoriji kluba, ali su igrači melea Pobednika održali rezultatsku razliku (7:5 na poluvremenu). Tokom drugog poluvremena trajala je rezultatska klackalica, a odluka je pala u samom finišu – posle greške igrača linije ekipe Dorćola domaća ekipa napravila je esej kojim je stekla nedostižnu prednost.

U nedelju, 10. juna, sezona se završava finalnom utakmicom Kupa Srbije. Sastaju se Partizan, četvrtoplasirani u regularnoj sezoni, i Dorćol. Finalni meč igra se od 17 časova na stadionu Radničkog na Novom Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: