Flensburg ili Kil, pitanje je sad

U nemačkoj pokrajini Šlezvig-Holštajn najavljen je zemljotres sa epicentrom 22. aprila u Flensburgu i nedelju dana kasnije u Kilu. Nije u pitanju stvarna elementarna nepogoda, ali pred finalne duele večitih rivala u finalu Lige šampiona, atmosfera je takva da jednostavno ne postoji drugi epitet. Karata za oba meča nema ni za lek, a dragoceno parče papira dobilo je 6.000 ljudi za meč u Kampushali i 10.250 za revanš u Ostzehali.

Izvor: B92

Subota, 21.04.2007.

19:50

Default images

Nemci su u januaru postali svetski prvaci, a sad se bajka nastavlja jer prvi put će u finalu najjačeg takmičenja igrati dva njihova tima. Da sve bude zanimljivije, ni Flensburg ni Kil nikad nisu bili evropski šampioni i jedan od tradicionalnih rivala će prvi put zasesti na tron u Ligi šampiona. Kil je do sad tri puta osvajao Kup IHF, a Flensburgu se ukazuje fanstastična prilika da osvoji četvrti trofej u isto toliko različitih takmičenja jer su prethodno po jednom slavili u Kupu Kupova, Kupu IHF i Siti Kupu. To znači da je rezultat u evropskim trofejima izjednačen 3:3, ali Flensburg igra osmo, a Kil peto finale.

Flensburg je od 1997. do 2002. nanizao neviđenu seriju od šest uzastopnih finala sa polovičnim učinkom, a Kil je uz tri pobede u Kupa iHF samo jednom poražen u finalu i to upravo u Ligi šampiona. Zebre su 2000. poklekle u finalu od Barselone i posle sedam godina su dočekale novu priliku, a Flensburg je 2004. u završnom duelu takođe nadigran, i to od Piviovarne Laško, koju je ove sezone izbacio u osmini finala nakon što su stigli minus od 10 golova iz Celja.

Kurioziteta pred ovo sjajno finale je u izobilju i o velikanima iz Šlezvig-Holštajna može da se priča danima. Treba istaći da se Flensburg i Kil ne sastaju prvi put u finalu evropskog takmičenja. Sad već davne 1998. u duelu za pehar u Kupu IHF, Kil je posle dva meča bio bolji za dva gola. Međutim, prošle sezone su se ljuti protivnici sastali u četvrtfinalu Lige šampiona i tad je Flensburg posle epske partije u Ostzehali sa dva gola viška otišao u polufinale gde je i zaustavljen.
Igrom slučaja je to i poslednja pobeda tima sa danske granice u duelima sa Kilom. Prošle sezone je skor u pobedama bio 1:1 u prvenstvu i Ligi šampiona, ali u tekućoj su Zebre već slavile dva puta i to oba puta tesno. Najpre su u decembru, u prvenstvenom meču, pobedili sa dva gola razlike, a prošle subote je u Kolor Lajn Areni u Hamburgu tim Noke Serdarušića pobedio u polufinalu Kupa sa 34:33.

Bio je to neverovatan meč u kom su hrabri rukometaši Flensburga uspeli da posle minusa od sedam golova na poluvremenu već do 40. minuta stignu Zebre, koje su teškom mukom ipak došle do pobede, a dan kasnije i do trofeja pobedom nad Kronau-Estreingenom. U kup meču je Dan Bojtler, golman Flensburga, imao 17 odbrana, a Tjeri Omeje sa drige strane 12, ali jedan dragocen gol više u mreži Šveđanina, odlučio je ishod.

Pred 52. i 53. međusobni meč u istoriji ovih klubova, koji su uz dužno poštovanje prethodnih ipak od najvećeg značaja do sada, oba tima imaju razloga za optimizam, ali i zabrinutost. Flensburg je ostao bez Kupa, a u prvenstvu je na osam kola pre kraja zbog serije loših rezultata praktično izgubio sve šanse za titulu jer upravo za Kilom kasni velikih sedam bodova. Flensburg je sedam puta u poslednjih 11 godina bio vicešampion i to čak pet puta upravo iza Kila. Sad je i drugo mesto daleko, tako da timu Kent-Harija Andersona osvajanje Lige šampiona spasava sezonu.

Popularni klub je prošle sezone ostao bez trofeja i ukoliko se to opet dogodi, prvi put u poslednjoj deceniji bi Flensburg vezao dve sezone bez trofeja, a to je za navijače već noćna mora.
Svašta su Flenburgovci doživeli do finala. U osmini finala su napravili čudo protiv Pivovarne, onda su u četvrtfinalu pobedili Barselonu, a u polufinalu sa Valjadolidom su odigrali mnogi kažu i najdramatičniji meč u istoriji Lige šampiona. Bojtler je odbranio sedmerac posle isteka 60. minuta i da nije bilo te panterske intervencije, Flensburg bi već mogao da arhivira neuspešnu sezonu. Ovako je Bojtler (poput susreta sa Slovencima kad je takođe odbranio ključni sedmerac u poslednjem minutu) pogurao svoj tim do finala, ali sad ostaje znak pitanja.

Kamspushala je teško osvojiva trvđava i to znaju i Zebre jer je od kad je sagrađena ova dvorana, Flensburg je u njoj odigrao preko 100 utakmica i samo 7 puta je poražen uz 4 remija. I ove sezone su Andersonovi momci odlično igrali na svom terenu, ali problem je na gostovanjima. Sva tri meča u nokaut fazi Lige šampiona su izgubili na strani i čini se da njima nikako ne odgovara što revanš igraju u Kilu, premda je i prošle godine bilo tako sa uspešnim završetkom po njih.

Trener Anderson u prvom duelu u nedelju ne može da računa na Ljubomira Vranješa koji je kažnjen sa utakmicom neigranja zbog isključenja u meču u Valajdolidu tako da će Bolsen još više vremena provesti na parketu, ali još nešto brine Šveđanina. Poljak Marcin Lijevski je u kup duelu praktično statirao zbog povrede i imao je malo jakih treninga, a sjajni bek je veliki adut Flensburga. Na sreću je potpuno oporavljen spomenuti Joahim Bolsen, koji žarko želi da se oprosti od Flensburga na najlepši mogući način, jer na leto se posle šest sezona vraća u domovinu i to u Olborg.

Ovde treba istaći da je menadžment već reagovao i za sledeću sezonu je angažovao Bolsenovog zemljaka Tomasa Mogensena iz Svenborga i Islanđanina Erika Holmgeirsona iz Grosvalštata. U Flensburgu će od naredne sezone braniti i Dane Šijan, dosadašnji čuvar mreže Viborga i on će u timu zameniti legendarnog Jana Holperta.
Upravo Holpert i Danac Lars Kristijansen imaju poseban motiv pred finale sa Kilom. Holpert je jedini igrač Flensburga koji je rođen u tom gradu, s tim da je od 1986. do 1993. igrao za Milbertshofen, posle čega se vratio kući.

Ovde treba istaći još jedan interesantan događaj iz istorije ovih klubova. Flensburg je nakon što je dobio novo ime posle fuzije sa Handevitom 1990, u Drugoj ligi u sezoni 1991/1992 ostvario 26 pobeda u isto toliko mečeva, a trener je bio niko drugi do Noka Serdarušić koji je tada tek sticao ugled. Posle tog neverovatnog skora je Flensburg ušao u Bundesligu, ali je na kraju sezone 1992/1993 po tabeli trebalo da ispadne. Serdarušić je digao sidro i preuzeo je Kil sa kojim je u ovih 14 godina pokupio sve što je mogao sa izuzetkom Lige šampiona, ali Flensburg je spasla viša sila. Milbertshofen, klub velike tradicije, objavio je bankrot i Flensburg je ostao u društvu najboljih i pri tom je Holpert postao slobodan igrač i vratio se u rodni grad.

To je bila prekretnica i Flensburg je od 1996. do danas konstantno jedan od vodećih klubova u Nemačkoj. Kristijansen je došao u klub 1996. i ta dva poslednja Mohikanca iz generacije koja je klub upisala na rukometnu mapu sveta čekaju finale sa najvećim emocijama. Neće one manjkati ni ostalima, Bolsenu i Strigeru koji su u Flensburgu od 2001. ili Lijevskom, ali Lars i Jan imaju razlog više za povišeni andrenalin jer kruna u Ligi šampiona bila bi šlag na tortu.

Pristalice Flensburga pitaju se gde njihov tim vreba šansu u finalu. U drugom poluvremenu kup meča videlo se da Anderson ima odgovor na brzu igru Kila, koji je definitivno pokretljivija i efikasnija ekipa, ali svakom se može doskočiti. U Bundesligi je ove sezone Kil postigao 105 golova više, a i u prethodnim mečevima na evropskoj sceni je samo jednom postigao manje od 30 pogodaka, i to na gostovanju Portlandu.
Flensburg je u odnosu na Zebre imao nekoliko mečeva sa malim rezultatima i čini se da će i sad pokušati da na takav način pariraju Zebrama. Kup je ipak bio nešto drugo i u tom meču nije bilo prostora za taktiziranje kao pred Ligu šampiona, a razlog je što se igraju dva meča i to ostavlja dosta prostora za razna dešavanja.

Jedna stvar je međutim po mišljenju trenera Noke Serdarušića i menadžera Uve Švenkera uticala da Flensburg po njima bude favorit pred finale. Malo diplomatije nije na odmet, ali možda zaista imaju pravo. Stefan Levgren, kapiten Kila od 2001. i jedan od najboljih srednjih bekova na svetu u poslednjoj deceniji, povredio se u finalu Kupa i do daljeg će odsustvovati.

Ako smo Kristijansena i Holperta spominjali kao ljude koji sa posebnim emocijama čekaju ovaj okršaj, onda je to u redovima Kila upravo lucidni Levgren. Šveđanin je jedini iz ovog tima igrao u finalu protiv Barselone 2000. i ovo je trofej koji mu još nedostaje da zaokruži fenomenalnu karijeru u dresu Zebri. Ali, neće ga biti u finalu i to je već prednost za Flensburg.

Levgrenov zemljak Kim Anderson, predvodnik novog talasa i Nikola Karabatić, junak u pohodu na Kup, fantastični su bekovi koji mogu da izrešetaju svaku protivničku odbranu. Međutim, bez Levgrena je smanjena kreativnost u fazi napada i tu može da nastane problem.

Flensburg sa druge strane kao odgovor na Kima i Nikolu ima Marcina Lijevskog i Blaženka Lackovića, koji ruši sve pred sobom kad ima dan.
Da je Levgren zdrav, mogli bi da kažemo da Kil ima određenu prednost, ali ovako je na poziciji bekova enigma. Kristijan Cajc kod Serdarušića igra i na beku i na krilu i tu će verovatno sjajni trener praviti svoje kombinacije. Pristalice Kila najviše boli glava zbog Levgrena, ali on nije jedini koji je povređen. Austrijanac Silađi praktično nije ni igrao ove sezone, tako da su se u Kilu već navikli na taj hendikep, što vredi i za još jednog vrlo bitnog rukometaša.

Lars Krog Jepesen, danski reprezenetativac, stigao je letos iz Barselone, ali je odigrao samo 11 prvenstvenih i 4 evropska meča. Jepesen je pune četiri godine igrao sa Flensburg sa kojim je bio i prvak, ali povreda je učinila da će gotovo sigurno propustiti ove emocijama nabijene duele u kojima ni njemu ne bi bilo svejedno.

U opisu muka za Kil dolazimo do još jednog Šveđanina – pivota Markusa Alma. Odlično je igrao ove sezone, sve je išlo glatko, ali je pre nešto manje od mesec dana u Kilu nastao tajac, jer se švedski kolos teško povredio i puaziraće ček pet meseci. Uprava Kila se našla u panici i onda se odlučila na potez koji je mnoge iznenadio. Angažovan je do kraja sezone ukrajinski gorostas Andrej Ščepkin koji je godinama igrao za Barselonu i špansku reperezentaciju, a pre dve godine je završio karijeru.

U Kilu su se međutim njega setili i igrom sudbine je on jedini igrač uz Levgrena koji je igrao u finalu Lige šampiona 2000, ali na suprotnoj strani, u Barseloni. Ščepkin je odigrao tek četiri utakmice za Kil (jednu u prvenstvu, dve u Kupu i revanš sa Portlandom u Ligi šampiona) i pomaže koliko može, ali bez Alma je prednost na crti u korist Flensburga.
Uz Ščepkina, Serdarušić ima i Šveđanina Pera Tomasa Lindersa, koji u junu odlazi u danski Kopenhagen i koji je proveren igrač, ali sa druge strane su Mihael Knudsen i vrlo dobri Norvežanin Džoni Jensen, koji je nekoliko poslednjih utakmica, pogotovo onu u Valjadolidu, odigrao maestalno. Jensen nije mlad, ali u rukometu godine ne znače mnogo, pa je Jensen uz solidnu efikasnost i stub odbrane.

Jasno je da su Vid Kavtičnik, Henrik Lundstrem, Dominik Klajn i već spominjani Kristijan Cajc rukometaši koji mogu da donesu prevagu Kilu, jer svi ove sezone igraju vrlo konstatntno. Sa druge strane je Striger imao problema sa povredom i na krilu ne blista kao prethodnih sezona, dok je Kasper Nilsen ipak više istaknut u defanzivi, premda je u Kup meču bio veoma efikasan kao i Egert koji je možda tajno oružje Andersona. Bojtler i Omeje su sjajni golmani, Francuz je nešto više pod lupom javnost i to zasluženo, ali suparnik iz Flensburga je čovek koji voli velike utakmice.

Zvonimir Serdarušić je sa Kilom osvojio neverovatnih 19 trofeja (od 22 u klupskoj istoriji) za 14 godina, ali nema sumnje da bi neki i poklonio za trijumf u Ligi šampiona. To bi međutim isto uradili i rukometaši oba tima od kojih mnogi imaju pregršt trofeja, ali ne i ovaj, svakako najvažniji u klupskom rukometu. Karabatić, Kim Anderson, Lijevski, Bolsen i svi ostali su garancija za glednaje rukometa sa druge planete.

Nedelja 22. april 17.30 u Flensburgu, nedelja 29. april 17.30 u Kilu. Uživajte i neka bolji pobedi. Jedan pobednik je već poznat, a to je naravno rukomet.   

Za kraj, ipak još nešto. Barselona je na putu do krune u Ligi šampiona 2005. pobedila Pivovarnu, a Siudad Real, šampion iz 2006, takođe je u pohodu do trona eliminisao Slovence. Flensburg je ove sezone pobedio Pivovarnu... Rezulati Flensburga do finala:

Prva runda
Flensburg – Zagreb 35:28 (14:12) (Bolsen 8, Kristijansen 7, Lijevski 5, Lacković 4, Jensen 3, Striger 3, Knudsen 2, Nilsen 2, Vranješ 1)
Metalurg Skoplje – Flensburg 29:37 (10:21) (Kristijansen 7, Lauritsen 5, Nilsen 5, Bolsen 4, Lijevski 4, Striger 4, Jensen 2, Johansen 2, Knudsen 2, Egert 1, Vranješ 1)
Flensburg – Čehovski Medvedi 34:29 (15:18) (Egert 8, Striger 6, Jensen 5, Nilsen 5, Bolsen 3, Kristijansen 3, Lacković 3, Lijevski 1)
Flensburg – Metalurg Skoplje 43:24 (23:12) (Kristijansen 6, Johansen 6, Bolsen 5, Egert 5, Knudsen 5, Lacković 4, Lauritsen 4, Jensen 3, Lijevski 3, Striger 1, Vranješ 1)
Zagreb – Flensburg 21:23 (11:13) (Kristijansen 7, Lijevski 7, Vranješ 3, Bolsen 2, Lacković 2, Johansen 1, Knudsen 1)
Čehovski Medvedi – Flensburg 33:27 (18:17) (Jensen 6, Egert 5, Johansen 5, Lacković 4, Lauritsen 4, Kristijansen 2, Lijevski 1)

Osmina finala
Pivovarna Celje – Flensburg 41:31 (21:14) (Kristijansen 10, Lacković 8, Johansen 6, Jensen 3, Knudsen 3, Lijevski 1)
Flensburg – Pivovarna Celje 36:26 (20:12) (Lacković 8, Lijevski 7, Bolsen 5, Kristijansen 5, Johansen 5, Knudsen 4, Jensen 2)

Četvrtfinale
Flensburg – Barselona 31:21 (13:10) (Kristijansen 13, Lijevski 5, Bolsen 3, Nilsen 3, Striger 3, Lacković 2, Jensen 1, Knudsen 1)
Barselona – Flensburg 34:29 (14:12) (Knudsen 6, Lijevski 5, Johansen 4, Kristijansen 3, Lacković 3, Striger 3, Bolsen 2, Vranješ 2, Lauritsen 1)

Polufinale
Flensburg – Valjadolid 32:30 (17:15) (Lijevski 7, Bolsen 5, Kristijansen 5, Nilsen 5, Lacković 3, Vranješ 3, Striger 2, Jensen 1, Knudsen 1)
Valjadolid – Flensburg 25:24 (13:11) (Jensen 6, Kristijansen 5, Nilsen 4, Lacković 3, Striger 3, Lijevski 2, Bolsen 1)

Rezultati Kila do finala:

Prva runda
Svendborg – Kil 28:32 (8:19) (Karabatić 9, Linders 7, K. Anderson 5, Alm 4, Kavtičnik 2, Levgren 2, Jepesen 1, Klajn 1, Lundstrem 1)
Kil – Banjik Karvina 44:25 (20:18) (K. Anderson 10, Karabatić 8, Alm 5, Kavtičnik 5, Klajn 4, Lundstrem 4, Linders 3, Levgren 2, Cajc 2, Jepesen 1)
Konstanca – Kil 28:37 (11:21) (Kavtičnik 7, Levgren 7, K. Anderson 5, Lundstrem 5, Alm 4, Karabatić 4, Klajn 2, Cajc 2, Jepesen 1)
Banjik Karvina – Kil 26:50 (13:24) (Alm 8, Klajn 7, Lundstrem 6, Cajc 6, Karabatić 5, Linders 5, Kavtičnik 4, Levgren 4, K. Anderson 3, Jepesen 2)
Kil – Svendborg 34:32 (13:17) (K. Anderson 9, Alm 7, Cajc 6, Karabatić 5, Levgren 3, Klajn 2, Linders 1, Lundstrem 1)
Kil – Konstanca 47:31 (24:18) (Lundstrem 13, Cajc 9, Levgren 8, Klajn 7, K. Anderson 4, Alm 3, Linders 3)

Osmina finala
Šamberi – Kil 33:39 (14:19) (Levgren 7, Lundstrem 7, K. Anderson 5, Alm 4, Karabatić 4, Kavtičnik 4, Klajn 4, Linders 2, Cajc 2)
Kil – Šamberi 37:27 (20:8) (Kavtičnik 9, K. Anderson 5, Karabatić 5, Lundstrem 5, Linders 4, Klajn 3, Levgren 3, Alm 2, Cajc 1)

Četvrtfinale
Vesprem – Kil 39:36 (19:20) (Karabatić 10, K. Anderson 6, Lundstrem 6, Alm 4, Levgren 4, Kavtičnik 3, Klajn 2, Cajc 1)
Kil – Vesprem 39:32 (22:15) (Lundstrem 10, Karabatić 7, K. Anderson 6, Levgren 5, Cajc 4, Alm 3, Kavtičnik 2, Šilađi 2)

Polufinale
Portland – Kil 30:28 (17:18) (Kavtičnik 6, Karabatić 5, K. Anderson 4, Levgren 4, Klajn 3, Lundstrem 3, Alm 2, Linders 1)
Kil – Portland 37:34 (20:19) (Karabatić 10, Levgren 8, Kavtičnik 7, Klajn 7, Linders 3, K. Anderson 1, Lundstrem 1)

SG FLENSBURG HANDEVIT
Godina osnivanja: 1911. (1990. su se fuzionisali Handeviter i SG Flensburg i tako nastaje tim pod današnjim imenom).
Grad: Flensburg se nalazi u pokrajini Šlezvig-Holštajn i ima 87.000 stanovnika.
Dvorana: Kampushale (kapacitet 6.000). Otvorena je 02.11.2001, a od 1975. do tad je Flensburg igrao u dvorani ''Vikinghale''.
Najveći uspesi:
Prvaci Nemačke 1 (2004)
Kup Nemačke 3 (2003, 2004, 2005)
Kup IHF 1 (1997 – u finalu pobedili Virum)
Kup Kupova 1 (2001 – u finalu pobedili Ademar Leon)
Siti Kup 1 (1999 – u finalu pobedili Siudad Real)
Super Kup Nemačke 1 (2000 - u finalu pobedili Kil 20:19)
Vicešampioni 7 (1996, 1997, 1999, 2000, 2003, 2005, 2006) 
Finalisti Kupa Nemačke 3 (1992, 1994, 1999) 
Finalisti Lige šampiona 1 (2004. – u finalu izgubili od Pivovane Celje)
Finalisti Kupa IHF 2 (1998. – u finalu izgubili od Kila 21:26, 25:23, 2000. – u finalu izgubili od Metkovića)
Finalisti Kupa Kupova 1 (2002. – u finalu izgubili od Siudad Reala)

THV KIL
Godina osnivanja: 1904. (od 1992. današnji naziv) 
Grad: Kil se nalazi takođe u pokrajini Šlezvig-Holštajn i ima 233.000 stanovnika.
Dvorana: Ostzehale (kapacitet 10.250).
Trofeji:
Prvaci Nemačke 12 (1957, 1962, 1963, 1994, 1995, 1996, 1998, 1999, 2000, 2002, 2005, 2006)
Kup Nemačke 4 (1998, 1999, 2000, 2007)
Super Kup Nemačke 3 (1995, 1998, 2005 – u finalu pobedili Flensburg 36:34)
Kup IHF 3 (1998. – u finalu pobedili Flensburg 26:21, 23:25, 2002. u finalu pobedili Barselonu, 2004. u finalu pobedili Alteu)
Vicešampioni 8 (1953, 1956, 1960, 1964, 1983, 1985, 1989, 2004)
Finalisti Kupa Nemačke 3 (1979, 1990, 2005)
Finalisti Lige šampiona 1 (2000 – izgubili od Barselone).

LISTA STRELACA LIGE ŠAMPIONA PRED FINALE
1. Kiril Lazarov (Vesprem) 82
2. Erik Gul (Valjadolid) 79
3. Lars Kristijansen (Flensburg) 73
4. Nikola Karabatić (Kil) 72
5. Alen Muratović (Valjadolid) 64
5. Gudjon Valur Sigurdson (Gumersbah) 64
7. Kim Anderson (Kil) 63
8. Henrik Lundstrem (Kil) 62
9. Siarhej Harbok (Pivovarna) 60
9. Danijel Narsis (Gumerzbah) 60
11. Stefan Levgren (Kil) 57
16. Vid Kavtičnik (Kil) 49
19. Marsin Lijevski (Flensburg) 48
22. Markus Alm (Kil) 46
27. Blaženko Lacković (Flensburg) 44
30. Dominik Klajn  (Kil) 42
45. Joahim Bolsen (Flensburg) 38

UČINAK U BUNDESLIGI POSLE 26. KOLA
Flensburg
5. mesto (39 bodova) (19 pobeda, 1 remi, 6 poraza) (gol razlika 856:761)
Kao domaćin: 12 pobeda, 1 remi (najbolji u Bundesligi i jedini tim bez poraza na svom terenu)
Kao gost: 7 pobeda, 6 poraza
Sedmerci: 133 dosuđena - 104 realizovana (78,2%)
Prosek gledalaca u Kampushali: 5.554 (ukupno 72.200)

Kil
1. mesto (46 bodova) (22 pobede, 2 remija, 2 poraza) (gol razlika 961:742)
Kao domaćin: 10 pobeda, 2 remija, 1 poraz
Kao gost: 12 pobeda, 1 poraz (najbolji u Bundesligi)
Sedmerci: 131 dosuđen - 95 realizovanih (72,5%)
Prosek gledalaca u Ostzehali: 10.246 (ukupno 133.200)

Rezultati iz prošle sezone:
Bundesliga
Flensburg – Kil 39:33
Kil – Flensburg 37:31
Liga šampiona, četvrtfinale
Flensburg – Kil 32:34
Kil – Flensburg 28:32
Rezultati iz tekuće sezone:
Bundesliga
23. decembar 2006: Kil – Flensburg 36:34 (17:15)
26. maj 2007: Flensburg – Kil (?)
Kup, polufinale
14. april 2007, igrano u Hamburgu: Kil – Flensburg 34:33 (19:12)
Kil: Karabatić 13, Kavtičnik 7, Levgren 6, Cajc 3, Linders 3, K. Anderson 1, Klajn 1.
Flensburg: Striger 6, Bolsen 6, Nilsen 5, Vranješ 5, Egert 4, Lacković 3, Jensen 3, Johansen 1.

B92 PREDSTAVLJA RUKOMETAŠE FLENSBURGA I KILA

FLENSBURG

1. Dan Bojtler
Datum rođenja: 07.10.1977.
Mesto rođenja: Halstahamar (Švedska).
Visina i težina: 193 cm, 94 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva, Liga šampiona: 12 mečeva.
U klubu od: 18.08.2003. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: 1999-2002 Istad, 2002-2003 Redbergšlids, 2003-? Flensburg.
Reprezentacija: 13 mečeva za Švedsku.
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Flensburgom 2004, Kup Nemačke sa Flensburgom 2003. i 2004, finale Lige šampiona sa Flensburgom 2004, prvak Švedske sa Redbergšlidsom 2003.

3. Frank Fon Beren
Datum rođenja: 28.09.1976.
Mesto rođenja: Minden (Nemačka).
Visina i težina: 198 cm, 101 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 7 mečeva (14 golova), Liga šampiona: nije igrao.
U klubu od: 01.07.2006. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: Minden 1995-2003, Grosvalštat 2003-2006, Flensburg 2006-?.
Reprezentacija: 156 mečeva za Nemačku.
Najveći uspesi: Sa reprezentacijom drugi na Olimpijskim igrama 2004.

4. Blaženko Lacković
Datum rođenja: 25.12.1980.
Mesto rođenja: Varaždin (Hrvatska).
Visina i težina: 197 cm, 94 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 23 meča (99 golova), Liga šampiona: 11 mečeva (44 gola)
U klubu od: 12.07.2004. – ugovor do 30.06.2009.
Karijera: Novi Marof 1994-1997, Varaždin 1997-2001, Zagreb 2001-2004, Flensburg 2004-?.
Reprezentacija: 98 mečeva za Hrvatsku.
Najveći uspesi: Kup Nemačke sa Flensburgom 2005, prvak Hrvatske sa Zagrebom 2002, 2003, 2004. Sa reprezentacijom svetski prvak 2003, olimpijski šampion 2004. Drugi na SP 2005, četvrti na EP 2004. i 2006, peti na SP 2007. 

5. Kasper Nilsen
Datum rođenja: 09.06.1975.
Mesto rođenja: Hilerud (Danska).
Visina i težina: 192 cm, 102 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 25 mečeva (54 gola), Liga šampiona: 10 mečeva (24 gola).
U klubu od: 23.07.2005 – ugovor do 30.06.2007.
Karijera: 1997-2001 Gudme, 2001-2002 Flensburg, 2002-2005 Gudme, 2005-? Flensburg.
Reprezentacija: 96 mečeva za Dansku.
Najveći uspesi: Tri puta prvak Danske sa Gudmeom 1998, 2000, 2004 i tri puta pobednik Kupa.

7. Anders Egert
Datum rođenja: 14.05.1982.
Mesto rođenja: Orhus (Danska).
Visina i težina: 178 cm, 78 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 23 meča (57 golova), Liga šampiona: 12 mečeva (19 golova).
U klubu od: 09.08.2006 – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: Silkeborg 1999-2003, Svenborg 2003-2006, Flensburg 2006-?.
Reprezentacija: 15 mečeva za Dansku.
Najveći uspesi: Prvak Danske sa Svendborgom 2004, Kup Danske sa Silkeborgom 2003. i Svenborgom 2005.

12. Jan Holpert (golman)
Datum rođenja: 04.05.1968.
Mesto rođenja: Flensburg (Nemačka).
Visina i težina: 191 cm, 101 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 24 meča (2 gola), Liga šampiona: 11 mečeva.
U klubu od: 05.07.1993. – ugovor do 30.06.2007.
Karijera: Do 1986. Flensburg, 1986-1993 Milbertshofen, 1993-? Flensburg.
Reprezentacija: 245 mečeva za Nemačku.
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Flensburgom 2004, Kup Nemačke sa Flensburgom 2003, 2004, 2005, Kup Nemačke sa Milbertshofenom 1990, Kup IHF sa Flensburgom 1997, Kup Kupova sa Flensburgom 2001, Kup Kupova sa Milbertshofenom 1991, Siti Kup sa Flensburgom 1999, Super Kup sa Flensburgom 2000, finalista Lige šampiona sa Flensburgom 2004. Sa reprezentacijom treći na Evropskom prvenstvu 1998.

14. Džoni Jensen
Datum rođenja: 17.02.1972.
Mesto rođenja: Tensberg (Norveška).
Visina i težina: 190 cm, 100 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva (54 gola), Liga šampiona: 12 mečeva (32 gola).
U klubu od: 05.08.2003. – ugovor do 30.07.2007.
Karijera: Sandefjord 1987-1999, Bad Švartau 1999-2001, Ajzenah 2001-2003, Flensburg 2003-?.
Reprezentacija: 158 mečeva za Norvešku.
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Flensburgom 2004, Kup Nemačke sa Flensburgom 2004. i 2005, Kup Nemačke sa Bad Švartauom 2001, tri puta prvak i pobednik Kupa Norveške sa Sandefjordom.

15. Lars Kristiansen
Datum rođenja: 18.04.1972.
Mesto rođenja: Senderborg (Danska).
Visina i težina: 182 cm, 88 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva (139 golova), Liga šampiona: 12 mečeva (73 gola).
U klubu od: 01.07.1996 – ugovor do 30.06.2007.
Karijera: Kolding 1992-1996, Flensburg 1996-?.
Reprezentacija: 244 meča za Dansku.
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Flensburgom 2004, Kup Nemačke sa Flensburgom 2003, 2004, 2005, Super Kup Nemačke sa Flensburgom 2000, Kup Kupova sa Flensburgom 2001, Kup IHF sa Flensburgom 1997, Siti Kup sa Flensburgom 1999. Sa reprezentacijom treći na EP 2002, 2004 i 2006, treći na SP 2007.

16. Simon Herold (golman)
Datum rođenja: 02.06.1987.
Visina i težina: 195 cm, 94 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 2 meča , Liga šampiona: 1 meč.
U klubu od: 02.12.2005. – ugovor do 30.06.2007.
Karijera: Ajzenah 1998-2005, Flensburg 2005-?.
Reprezentacija: bez mečeva.

17. Ljubomir Vranješ
Datum rođenja: 03.10.1973.
Mesto rođenja: Geteborg (Švedska).
Visina i težina: 168 cm, 80 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 20 mečeva (40 golova) , Liga šampiona: 11 mečeva (11 golova).
U klubu od: 01.07.2006. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: Redbergslids 1989-1999, Granoljers 1999-2001, Nordhorn 2001-2006, Flensburg 2006-?.
Reprezentacija: 153 meča za Švedsku.
Najveći uspesi: Sa reprezentacijom svetski prvak 1999. i evropski šampion 2002.

18. Torge Johansen
Datum rođenja: 06.04.1983.
Mesto rođenja: Husum (Nemačka).
Visina i težina: 187 cm, 82 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 21 meč (42 gola) , Liga šampiona: 12 mečeva (29 golova).
U klubu od: 01.07.2006. – ugovor do 30.06.2007.
Karijera: Vanderup 2000-2003, Flensburg 2003-2005, Dormagen 2005-2006, Flensburg 2006-?.
Reprezentacija: bez mečeva.
Najveći uspesi: Kup Nemačke sa Flensburgom 2005.

19. Seren Striger
Datum rođenja: 07.02.1975.
Mesto rođenja: Keje (Danska).
Visina i težina: 188 cm, 86 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 17 mečeva (69 golova) , Liga šampiona: 8 mečeva (25 golova).
U klubu od: 08.08.2001. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: Skandenborg 1996-1999, Gudme 1999-2001, Flensburg 2001-?.
Reprezentacija: 162 meča za Dansku.
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Flensburgom 2004, Kup Nemačke sa Flensburgom 2003, 2004, 2005, finalista Lige šampiona sa Flensburgom 2004, prvak Danske sa Gudmeom 2000. Sa reprezentacijom treći na EP 2002, 2004 i 2006 i treći na SP 2007.

22. Marcin Lijevski
Datum rođenja: 21.09.1977.
Mesto rođenja: Krotošin (Poljska).
Visina i težina: 197 cm, 102 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 24 meča (119 golova),  Liga šampiona: 12 mečeva (48 golova).
U klubu od: 06.08.2002. – ugovor do 30.06.2009.
Karijera: Vibžeže 1996-2001, Visla Plock 2001-2002, Flensburg 2002-?.
Reprezentacija: 146 mečeva za Poljsku.
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Flensburgom 2004, Kup Nemačke sa Flensburgom 2003, 2004, 2005, finalista Lige šampiona sa Flensburgom 2004, tri puta prvak Poljske (dva puta Vibžeže i jednom Plock). Sa reprezentacijom vicešampion sveta 2007.

23. Joahim Bolsen
Datum rođenja: 30.04.1978.
Mesto rođenja: Helsinger (Danska).
Visina i težina: 182 cm, 88 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 25 mečeva (57 golova), Liga šampiona: 12 mečeva (38 golova).
U klubu od: 19.12.2001. – ugovor do 30.06.2007.
Karijera: Gudme 1997-1999, Grosvalštat 1999-2001, Flensburg 2001- 2007, Olborg 2007-?.
Reprezentacija: 163 meča za Dansku.
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Flensburgom 2004, Kup Nemačke sa Flensburgom 2003, 2004, 2005, finalista Lige šampiona sa Flensburgom 2004, Siti Kup sa Grosvalštatom 2000, Kup i prvenstvo Danske sa Gudmeom 1998. Sa reprezentacijom bronze na EP 2002, 2004 i 2006, treći na SP 2007. Juniorski svetski prvak 1997. i evropski šampion 1998.

26. Jan-Tomas Lauritsen
Datum rođenja: 06.02.1972.
Mesto rođenja: Sarpsborg (Norveška).
Visina i težina: 192 cm, 95 kg. 
Sezona 2006/2007 – Bundesliga: 25 mečeva (27 golova), Liga šampiona: 12 mečeva (14 golova).
U klubu od: 11.01.2006. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: Stavanger 1995-2000, TUSEM Esen 2000-2004, TuS Libeke 2004-2006, Flensburg 2006-?.
Reprezentacija: 238 mečeva za Norvešku.
Najveći uspesi: Jednom prvak Norveške i dva puta pobednik Kupa sa Stavangerom.

77. Mihael V. Knudsen
Datum rođenja: 04.09.1978.
Mesto rođenja: Horbro (Danska).
Visina i težina: 191 cm, 97 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 25 mečeva (73 gola), Liga šampiona: 11 mečeva (25 golova).
U klubu od: 25.07.2005. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: Viborg 1997-2002, Skjern 2002-2004, Viborg 2004-2005, Flensburg 2006-?.
Reprezentacija: 161 meč za Dansku.
Najveći uspesi: Kup Danske sa Viborgom 2000, Čelendž Kup sa Skjernom 2003. Sa reprezentacijom treći na SP 2007. i treći na EP 2002, 2004, 2006. Juniorski svetki prvak 1999. i evropski 1998.

Trener
Kent-Hari Anderson
Datum rođenja: 29.04.1949.
Mesto rođenja: Istad (Švedska).
Visina i težina: 188 cm, 89 kg.
U klubu od: 01.07.2003. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera kao trener: Malme 1983-1988, Istad 1988-1993, Dramen 1993-1997, Nordhorn 1997-2003, Flensburg 2003-?.
Najveći uspesi kao trener: Prvak Nemačke sa Flensburgom 2004, Kup Nemačke sa Flensburgom 2003, 2004 i 2005, finalista Lige šampiona sa Flensburgom 2004, Siti Kup sa Dramenom 1996, prvak Švedske sa Istadom 1992, vicešampion Nemačke sa Nordhornom 2002. i Flensburgom 205. i 2006.

Asistent
Jan Paulsen (ujedno prijavljen i kao golman)
Datum rođenja: 01.11.1971.
Visina i težina: 185 cm, 90 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 11 mečeva, Liga šampiona: 6 mečeva.
U klubu od: 09.08.2006. – ugovor do 30.06.2008.
Reprezentacija: 72 meča za Dansku.

KIL

1. Tjeri Omeje
Datum rođenja: 02.11.1976.
Mesto rođenja: Miluz (Francuska)
Visina i težina: 191 cm, 95 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva, Liga šampiona: 12 mečeva
U klubu od: 07.08.2006 – ugovor do 30.06.2010.
Karijera: 1994-2000 Selestat, 2000-2006 Monpelje, 2006 - ? Kil
Reprezentacija: 163 meča za Francusku
Najveći uspesi: Prvak Francuske sa Monpeljeom 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, Kup Francuske sa Monpeljeom 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, Liga Kup Francuske sa Monpeljeom 2004, 2005, 2006, Liga šampiona sa Monpeljeom 2003, Kup Nemačke sa Kilom 2007. Sa reprezentacijom Svetski prvak 2001, Evropski prvak 2006, treći na SP 2003. i 2005, četvrti na SP 2007, četvrti na EP 2000, peti na Olimpijskim igrama 2004, šesti na EP 2002, 2004.

3. Per Tomas Linders
Datum rođenja: 21.09.1975.
Mesto rođenja: Onsala (Švedska)
Visina i težina: 194 cm, 95 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva (13 golova), Liga šampiona: 12 mečeva (29 golova)
U klubu od: 25.07.2005 – ugovor do 30.06.2007.
Karijera: 1995 – 2000 Ševde, 2000 – 2005 Kolding (Danska), 2005- 2007 Kil, 2007 - ? FC Kopenhagen (Danska)
Reprezentacija: 60 mečeva za Švedsku
Najveći uspesi: Prvak Danske sa Koldingom 2001, 2002, 2003, 2005, Kup Danske sa Koldingom 2001. i 2004, Prvak Nemačke sa Kilom 2005. i 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2007. Sa reprezentacijom osvajač Super Kupa 2005.

4. Andrej Ščepkin
Datum rođenja: 01.05.1965.
Mesto rođenja: Zaporožje (tada SSSR, sada Ukrajina)
Visina i težina: 205 cm, 124 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 1 meč (2 gola), Liga šampiona: 1 meč (0 golova)
U klubu od: 27.03.2007. – ugovor do 30.06.2007.
Karijera: 1990-1991 Malaga, 1991-1992 Alzira, 1993-2005 Barselona, od 2005. do marta 2007. bez kluba jer je prvobitno završio karijeru.
Reprezentacija: 242 meča za Ukrajinu i Španiju. Prvo od 1991. do 1997. za Ukrajinu (71) i zatim za Španiju (161).
Najveći uspesi: Pobednik Liga šampiona sa Barselonom 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 i 2005, Kup Kupova sa Barselonom 1994. i 1995, Kup IHF sa Barselonom 2003, Prvak Španije sa Barselonom 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 i 2003, Kup Španije sa Barselonom 1994, 1997, 1998, 2000, Liga Kup Španije sa Barselonom 1995, 1996, 2000, 2001, 2002, Kup Nemačke sa Kilom 2007.

5. Kim Anderson
Datum rođenja: 21.08.1982.
Mesto rođenja: Ćevlinge (Švedska).
Visina i težina: 200 cm, 95 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva (166 golova), Liga šampiona: 12 mečeva (63 gola)
U klubu od: 25.07.2005 – ugovor do 30.06.2010.
Karijera: 1998-2001 Istad, 2001 – 2005 Savehof, 2005 - ? Kil.
Reprezentacija: 107 mečeva za Švedsku
Najveći uspesi: Prvak Švedske sa Savehofom 2004, 2005, Prvak Nemačke sa Kilom 2006, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005, Kup Nemačke sa Kilom 2007. Sa reprezentacijom osvajač Super Kupa 2005, juniorski prvak sveta 2003.

6. Henrik Lundstrem
Datum rođenja: 13.11.1979.
Mesto rođenja: Melndal (Švedska).
Visina i težina: 185 cm, 85 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 25 mečeva (78 golova), Liga šampiona: 12 mečeva (62 gola)
U klubu od: 06.08.2004 – ugovor do 30.06.2008
Karijera: 1997-2004 Redbergšlids, 2004-? Kil
Reprezentacija: 45 mečeva za Švedsku
Najveći uspesi: Prvak Švedske sa Redbergšlidsom 1999, 2001 i 2002, Prvak Nemačke sa Kilom 2005 i 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2007, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005. Sa reprezentacijom pobednik Super Kupa 2005.

7. Vid Kavtičnik
Datum rođenja: 24.05.1984.
Mesto rođenja: Slovenj Gradec (Slovenija).
Visina i težina: 191 cm, 85 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 24 meča (84 gola), Liga šampiona: 10 mečeva (49 golova)
U klubu od: 15.08.2005 – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: 1995-2005 Gorenje Velenje, 2005-? Kil. 
Reprezentacija: 77 mečeva za Sloveniju
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Kilom 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2005, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005, Kup Slovenije sa Gorenjem 2003, finalista Kupa Slovenije sa Gorenjem 2004, drugi u prvenstvu Slovenije sa Gorenjem 2004 i treći 2001. i 2002. Sa reprezentacijom drugi na Evropskom prvenstvu 2004.

10. Stefan Levgren
Datum rođenja: 21.12.1970.
Mesto rođenja: Pertile (Švedska).
Visina i težina: 192 cm 99,5 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva (74 gola) , Liga šampiona: 12 mečeva (57 golova)
U klubu od: 21.07.1999 – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: Do 1998. Redbergšlids, 1998-1999 Nidervircbah, 1999-? Kil.
Reprezentacija: 268 mečeva za Švedsku
Najveći uspesi: Pet titula u Švedskoj sa Redbergšlidsom, Prvak Nemačke sa Kilom 2000, 2002, 2005, 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2000. i 2007, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005, Kup IHF sa Kilom 2002. i 2004, finlaista Lige šampiona sa Kilom 2000. Sa reprezentacijom svetski prvak 1999, evropski prvak 1994, 1998, 2000, 2002, drugi na SP 1997. i 2001, treći na SP 1995, drugi na Olimpisjkim igrama 1996. i 2000, četvrti na EP 1996, Super Kup 2005. 

12. Hening Fric (golman)
Datum rođenja: 21.09.1974.
Mesto rođenja: Magdeburg (Nemačka).
Visina i težina: 189 cm, 90,5 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 16 mečeva, Liga šampiona: 8 mečeva
U klubu od: 01.07.2001 – ugovor do 30.06.2007.
Karijera: 1988-2001 Magdeburg, 2001-2007 Kil, 2007-? Kronau-Estringen.
Reprezentacija: 205 mečeva za Nemačku
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Magdeburgom 2001, Prvak Nemačke sa Kilom 2002, 2005, 2006, Kup Nemačke sa Magdeburgom 1996, Kup Nemačke sa Kilom 2007, Kup IHF sa Magdeburgom 1999. i 2001, Kup IHF sa Kilom 2002. i 2004, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005. Sa reprezentacijom svetski prvak 2007, evropski prvak 2004, olimpijski vicešampion 2004. Drugi na SP 2003, drugi na EP 2002, treći na EP 1998, četvrti na SP 1995, peti na SP 1999, peti na Olimpijskim igrama 2000, Super Kup 1998.

13. Markus Alm
Datum rođenja: 07.07.1978.
Mesto rođenja: Nora Osum (Švedska).
Visina i težina: 200 cm, 106 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 25 mečeva (140 golova), Liga šampiona: 11 mečeva (46 golova)
U klubu od: 26.08.2003. – ugovor do 30.06.2009.
Karijera: Do 2000. Osum, 2000-2003 Istad, 2003-? Kil.
Reprezentacija: 101 meč za Švedsku
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Kilom 2005. i 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2007, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005, Kup IHF sa Kilom 2004. Sa reprezentacijom evropski prvak 2002. i osvajač Super Kupa 2005. Sa juniorskom selekcijom svetski vicešampion 1999. 

16.Matias Anderson (golman)
Datum rođenja: 29.03.1978.
Mesto rođenja: Malme (Švedska).
Visina i težina: 185 cm, 89,5 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva (1 gol) , Liga šampiona: 12 mečeva.
U klubu od: 10.08.2001. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: 1999-2001 Malme, januar-jun 2001. Barselona, 2001-? Kil.
Reprezentacija: 39 mečeva za Švedsku.
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Kilom 2002, 2005, 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2007, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005, Kup IHF sa Kilom 2002. i 2004. Sa reprezentacijom evropski prvak 2000, drugi na Olimpijskim igrama 2000. Drugi na juniorskom EP 1997. i drugi na juniorskom SP 1999.

19. Viktor Silađi
Datum rođenja: 16.09.1978.
Mesto rođenja: Budimpešta (Mađarska), državljanin Austrije.
Visina i težina: 196 cm, 96 kg
Sezona 2006/2007 – Bundesliga: 6 mečeva (5 golova) , Liga šampiona: 2 meča (2 gola).
U klubu od: 25.07.2005. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: Insbruk 1999-2000, 2000-2001 Dormagen, 2001-2005 TUSEM Esen, 2005-? Kil.
Reprezentacija: 99 mečeva za Austriju
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Kilom 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2007, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005, Kup IHF sa TUSEM Esenom 2005. Otac Ištvan Silađi igrao 200 puta za Mađarsku.

20. Kristijan Cajc
Datum rođenja: 18.11.1980.
Mesto rođenja: Hajdelberg (Nemačka).
Visina i težina: 186 cm, 92 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva (79 golova) , Liga šampiona: 12 mečeva (32 gola)
U klubu od: 11.08.2003. – ugovor do 30.06.2008.
Karijera: Do 2002. Kronau, 2002-2003 Valau Masenhajm, 2003-? Kil.
Reprezentacija: 139 mečeva za Nemačku
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Kilom 2005, 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2007, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005, Kup IHF sa Kilom 2004. Sa reprezentacijom svetski prvak 2007, evropski šampion 2004, svetski vicešampion 2003, olimpijski vicešampion 2004, drugi na EP 2002, peti na EP 2006. Treći na juniorskom SP 2001.

21. Lars Krog Jepesen
Datum rođenja: 05.03.1979.
Mesto rođenja: Vidovre (Danska).
Visina i težina: 200 cm, 100 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 11 mečeva (17 golova) , Liga šampiona: 4 meča (5 golova)
U klubu od: 07.08.2006. – ugovor do 30.06.2009.
Karijera: 1997-2000 Helsinger, 2000-2004 Flensburg, 2004-2006 Barselona, 2006-? Kil.
Reprezentacija: 123 meča za Dansku
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Flensburgom 2004, prvak Španije sa Barselonom 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2007, Kup Nemačke sa Flensburgom 2003. i 2004, Kup Kupova sa Flensburgom 2001. Sa reprezentacijom osvajač bronzanih medalja na EP 2002. i 2004. Juniorski evropski prvak 1998. i svetski šampion 1999.

22. Nikola Karabatić
Datum rođenja: 11.04.1984.
Mesto rođenja: Niš (tada SFRJ, sad Srbija).
Visina i težina: 196 cm, 102 kg
Sezona 2006/2007Bundesliga: 24 meča, (154 gola), Liga šampiona: 11 mečeva (72 gola).
U klubu od: 25.07.2005. – ugovor do 30.06.2009.
Karijera: 2000-2005 Monpelje, 2005-? Kil.
Reprezentacija: 91 meč za Francusku
Najveći uspesi: Prvak Nemačke sa Kilom 2006, Kup Nemačke sa Kilom 2005, Super Kup Nemačke sa Kilom 2005, prvak Francuske sa Monpeljeom 2002, 2003, 2004, 2005, Liga Kup Francuske sa Monpeljeom 2005, Liga šampiona sa Monpeljeom 2003. Sa reprezentacijom evropski prvak 2006, treći na SP 2003. i 2005, četvrti na SP 2007, peti na Olimpijskim igrama 2004, šesti na EP 2004.  

33. Dominik Klajn
Datum rođenja: 16.12.1983.
Mesto rođenja: Miltenberg (Nemačka).
Visina i težina: 190 cm, 85 kg.
Sezona 2006/2007Bundesliga: 26 mečeva (119 golova) , Liga šampiona: 12 mečeva (42 gola)
U klubu od: 01.07.2006. – ugovor do 30.06.2009.
Karijera: 2002-2003 Grosvalštat, 2003-2005 Valau Masenhajm, 2005-2006 Grosvalštat, 2006-? Kil
Reprezentacija: 25 mečeva za Nemačku
Najveći uspesi: Kup Nemačke sa Kilom 2007. Sa reprezentacijom svetski prvak 2007.

Trener
Zvonimir ''Noka'' Serdarušić
Datum rođenja: 02.09.1950.
Mesto rođenja: Mostar (tada SFRJ, sada BiH). Do 1991. državljanstvo SFRJ, od 1991. do 1998. Hrvatske, od 1998. Nemačke.
Visina i težina: 186 cm, 106 kg
U klubu od: 1993. – ugovor do 30.06.2009.
Karijera kao igrač: 1973 – 1980 Partizan Bjelovar, 1980-1981 Kil, 1981-1984 Rajnkirdorfer Fihse.
Karijera kao trener: 1984-1986 Velež Mostar, 1986-1989 Mehanika Metković, 1989-1990 Bad Švartau, 1990-1993 Flensburg, 1993-? Kil.
Reprezentacija: 72 meča za Jugoslaviju.
Najveći uspesi kao igrač: Bronza na SP 1974. sa Jugoslavijom, pet puta prvak Jugoslavije sa Partizanom iz Bjelovara, 1 meč za selekciju Sveta.
Najveći uspesi kao trener: Prvak Nemačke sa Kilom 1994, 1995, 1996, 1998, 1999, 2000, 2002, 2005, 2006, Kup Nemačke sa Kilom 1998, 1999, 2000, 2007, Super Kup Nemačke sa Kilom 1995, 1998, 2005, Kup IHF sa Kilom 1998, 2002, 2004, finlsita Lige šampiona sa Kilom 2004.

Asistent
Klaus-Diter Petersen
Datum rođenja: 06.11.1968.
Visina i težina: 198 cm, 101 kg
U klubu od 1993, odigrao 340 utakmica za reprezentaciju Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: