Partizan slavio protiv Cedevite u neizvesnoj završnici i ostao na prvom mestu

Košarkaši Partizana u 23. kolu ABA lige pobedili su ekipu Cedevita Olimpije na svom terenu sa 76:73.

Izvor: B92

Nedelja, 26.03.2023.

18:00

Partizan slavio protiv Cedevite u neizvesnoj završnici i ostao na prvom mestu
Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Crno-beli su tako ostali na čelu ABA lige i povećali šanse da na tom mestu dočekaju plej of.

Najefikasniji u ovoj važnoj pobedi za Partizan je bio Joanis Papapetru sa 14 poena i osam skokova, Zek Ledej je imao 13 poena i sedam skokova, dok je Alen Smailagić upisao 12 poena.

Kod gostiju iz Ljubljane, najbolji je bio Džoš Adams sa 19 poena, Jogi Ferel je imao 17, dok je Karlo Matković upisao 14 poena uz sedam skokova.

U jednoj veoma neizvesnoj i dramatičnoj utakmici košarkaši Partizana su slavili sa 76:73 i tako ostali na prvom mestu ABA lige,

Utakmica je počela dosta tvrdo, i sa malim brojem poena. Podatak koji ovo dokazuje je i taj da je Partizan prvi koš iz igre upisao tek posle četiri minuta igre, a do tad je sve poene beležio sa linije penala.

Tokom cele prve četvrtine gosti su svoju prednost sve više uvećavali, na krilima Ferela i Matkovića. Čak je u jednom trenutku ona iznosila +12 (8:20).

Partizan je svoju igru uspostavio u drugoj deonici kada je uspeo i prvi put da povede na utakmici, i posle rezultatske klackalice, na poluvreme ipak otišli u minusu od dva poena. 44:46

Drugo poluvreme je bilo sa mnogo neizvesnosti i drame. Crno-beli su dosta zategli odbranu i onemogućili goste da lako dođu svojih poena. Kako se četvrtina bližila kraju tako je Partizan uspevao da ponovo vrati prednost na svoju stranu, ali ni ta bolja igra nije pomogla da sa prednošću ode na pauzu.
Poslednji period je bio sa najmanje poena. Treba istaći da je posle pet minuta postignuto svega šest koševa. Cedevita nije uspela da poentira sa linije za tri poena, odakle su u ovoj četvrtini najviše pokušavali.

Vrlo bitan trenutak se desio na tri minuta do kraja kada je Zek Ledej prelomio rezultat i vratio prednost Partizanu koja je ostala do kraja meča. Isto tako bitan momenat je bio kada je Joanis Papapetru bio precizan van linije 6,75. U poslednjem minutu meča je usledila penal završnica, u kojoj su košarkši Partizana bili skoncentrisaniji i na kraju precizniji, što im je omogučilo da odnesu veoma bitnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

324 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: