"Istina" je progovorio: Svi kriterijumi govore – Jokić je MVP

Legendarni košarkaš Bostona Pol Pirs rekao je da član Denvera Nikola Jokić zaslužuje MVP nagradu više od ostalih.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2023.

09:56

Foto: Profimedia

Šampion NBA lige iz 2008. godine i najkorisniji igrač finala obajsnio je svoje kriterijume za MVP priznanje, za koje ove sezone vode borbu Nikola Jokić, Džoel Embid i Janis Adetokumbo.

"Namanje 65 odigranih utakmica i uticaj na igru. Statistika, učinak tima i kako se ekipa snalazi bez njega na terenu. To je za mene MVP, igrač koji najviše vredi. Najbolji igrač nije isto kao i onaj koji najviše vredi. Uticaj, konstantnost i timski uspeh. Svi ti kriterijumi govore ime da je to Džoker (Nikola Jokić, prim.aut.)", rekao je Pirs.

Pirs je i prokomentarisao razliku Jokića u odnosu na Džoela Embida i Janisa Adetokumba.

"Moji glavni kandidati su Jokić, Embid i Janis. Kad pogledam, Jokić od svih njih radiše najviše. On nema drugog Ol-stara. Embid je najbolji strelac, ali ima Džejmsa Hardena. Janis ima Džru Holideja i Krris Midltona. Ko je Denveru drugi najbolji? Džamal Marej, Majkl Porter Džunior, Eron Gordon? Ne znamo da li su Ol-star igrači", dodatno je pojasnio Pirs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: