Denver na -30 bez Jokića VIDEO

Denver Nagetsi doživeli su težak poraz bez Nikole Jokića.

Izvor: AK

Ponedeljak, 06.02.2023.

06:30

Denver na -30 bez Jokića VIDEO

Izgubili su 128:98 na gostovanju Minesota Timbervulvsima.

Nagetsi su odlučili da Jokić i još trojica startera (Džamal Marej, Aron Gordon i Kentevijus Koldvel-Poup) ne putuju u Mineapolis na meč koji su igrali samo 22 sata nakon pobede nad Atlanta Hoksima.

Domaćin je već u drugoj četvrtini stekao 20 poena prednosti i rutinski stigao do sedme pobede u poslednjih deset mečeva.

"Bili smo vrlo poslovni. Iskoristili smo prednost koju nam je donela prilika u kojoj smo se našli. Mislim da smo imali samo tri ili četiri izgubljene lopte u prvom poluvremenu. To nam je bio važan deo fokusa. Mislim da smo odigrali mnogo veoma dobrih akcija", rekao je trener Minesote Kris Finč.

Vulvse su predvodili Entoni Edvards sa 20 i Dianđelo Rasel sa 18 poena uz 10 asistencija.

Rudi Gober imao je 16 poena i 8 skokova za 18 minuta na parketu. Novel je postigao 16, a Džoš Mekdenijels 14 poena.

Kod Nagetsa su se istakli Majkl Porter sa 22 i Kristijan Braun sa 19 poena. Brus Braun je ubacio 16, a po 10 Zik Nađi i Iš Smit. Denver je šutirao samo 39,5 odsto iz igre i izgubio čak 14 lopti samo u prvom poluvremenu, u kojem je u jednom trenutku gubio čak 25 razlike.

"Bez četvorice startera, moraš da odigraš skoro savršeno da bi imao šansu. Izgubljene lopte su ih porugale do razlike, 24 poena iz kontri. Previše grešaka na oba dela terena za nas da bismo imali čak i šansu da budemo konkurentni",
rekao je trener Denvera Majk Meloun.

Bez Jokića i Mareja, uz odluku da ne koristi Bounsa Hajlenda, Meloun nije imao klasičnog plejmejkera. Tu ulogu je dobio krilni igrač Brus Braun koji je meč završio sa 7 asistencija.

Denver je meč završio sa rekordom sezone od 21 izgubljene lopte što je donelo Vulvsima 32 poena.

Dva tima sastaće se opet u utorak uveče u Denveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: