Lebron broji sitno – "nedostižni rekord" pada vrlo brzo VIDEO

Lebron Džejms sve je bliži rekordu za koji niko nije očekivao da će ikad biti oboren.

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2023.

09:30

Lebron broji sitno –
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

"Kralju" nedostaje još 89 poena da postane najbolji strelac u istoriji NBA lige.

Rekord drži Karim Abdul-Džabar, koji se penzionisao 1989, sa 38.387 poena.

Ukoliko Džejms nastavi da poentira u dosadašnjem ritmu (30,2 po meču), rekord će pasti za tri utakmice, a to bi moglo da bude već 8. februara protiv Oklahoma Siti Tandera ili najkasnije 10. protiv Milvoki Baksa.

"Nisam došao do ove tačke u karijeri razmišljajući o rekordima ili o tome koliko poena imam, šta god da je u pitanju. Ja samo igram igru na pravi način. Svako veče pristupam igri samo pokušavajući da budem trostruka pretnja tako što postižem koš, skačem, asistiram, branim se i neka nagrade padnu gde god mogu",
rekao je Džejms.

"Možda kada budem super blizu rekorda, možda će mi tada biti mislima, ali ne stavljam takvu vrstu pritiska na sebe. Samo izađem i igram",
dodao je košarkaš Lejkersa.

Lebron je protekle noći postigao 28 poena i zabeležio novi tripl-dabl (11 as, 10s) u pobedi Lejkersa nad Niksima 129:123, posle produžetka u Medison Skver Gardenu.

Džejms je na ovom meču postao prvi igrač u istoriji koji je stigao do tripl-dabla u 20. sezoni NBA karijere.

A sa 11 proigravanja se probio na četvrto mesto večne liste po broju asistencija sa 10.338, prestigavši legende Marka Džeksona i Stiva Neša.

Ispred njega su još samo Kris Pol (11.246), Džejson Kid (12.091) i Džon Stokton (15.806).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: