"Kralj" u Njujorku ispisao istoriju, dominacija Janisa protiv Hornetsa

Lebron Džejms se novim tripl dablom probio na četvrto mesto najboljih asistenata NBA lige.

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2023.

09:00

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali Njujork Nikse posle produžetka u Medison Skver Gardenu sa 129:123.

Ekipu iz grada Anđela je predvodio Lebron Džejms koji je imao novi tripl dabl učinak od 28 poena, deset skokova i 11 asistencija.

Čuveni "kralj" se uprkos povredi ipak našao na parketu zajedno sa Entonijem Dejvisom i pomogao svom timu da dođe do nove pobede.

Gledali smo veoma uzbudljiv meč u Njujorku, gde su se ekipe konstatno smenjivale u vođstvu, a samo jednom u toku meča je jedna ekipa imala dvocifrenu prednost.

Lejkersi su na nešto malo manje od dva minuta do kraja imali šest poena razlike, ali su Niksi uspeli da se vrate i utakmicu odvedu u produžetke, u kojoj su ipak upisali svoj 12. poraz na 26 mečeva na svom parketu.

U pobedi ekipe trenera Hema sem Lebrona, najviše se istakao Entoni Dejvis sa 27 poena uz devet skokova, na korak od dabl dabla je bio i Rui Haćimura sa 19 poena i devet skokova.

Nikse je predvodio Džerald Branson sa 37 poena, Rendl je imao 23 poena uz 12 skokova, dok je Kvikli zabeležio 19 poena uz osam asistencija.

Lejkersi će u sledećoj utakmici igrati protiv Indijane, dok će Njujork igrati protiv Majamija. Milvoki Baksi su upisali novu pobedu, jer su na svom terenu bili bolji od Šarlot Hornetsa sa 124:115.

Baksima je ovo četvrta pobeda u nizu posle koje su izbili na drugo mesto istočne konferencije sa učinkom od 34 pobede i 17 poraza.

Ekipu Majk Budenholzera je predvodio sjajni Janis Adetokumpo, koji je upisao novi dabl dabl, 34 poena i 18 skokova, Midlton je imao 18 poena, dok je Džru Holidej uz 15 poena dodao i 13 skokova.

Kod Šarlota najviše se istakao Lamelo Bol sa tripl dablom od 27 poena, deset skokova i 11 asistencija, Rozir je imao 20 poena, a Gordon Hejvord je upisao 16.

Milvoki će narednu utakmicu igrati protiv Klipersa, a Šarlot će gostovati Čikagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: