Partizan na kontroli evropskog kvaliteta

Fudbaleri Partizana gostuju Kelnu u trećem kolu Grupe D Lige konferencija.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2022.

09:15

Partizan na kontroli evropskog kvaliteta
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Ovo je svojevrsni derbi grupe jer je je Keln lider sa četiri boda, dok je Partizan na deobi drugog mesta sa dva.

Crno-beli su remizirali u prva dva kola sa Slovackim i Nicom, dok je Keln savladao Čehe i takođe remizirao sa Francuzima.

Partizan je u Keln otputovao pun samopouzdanja nakon ubedljive pobede nad Vojvodinom 4:1, u nedelji u kojoj je doživeo debakl u Kupu od drugoligaša.

"Rekao sam pred meč sa Vojvodinom da nam je to zamajac za seriju teških utakmica i voleo bih da nastavimo kao što je bilo protiv Vojvodine. Verujem da su se igrači odmorili, da su spremni i svesni šta im ova utakmica donosi. Ona je evropski izlog za igrače koji mogu da se dokaže", rekao je trener Partizana Gordan Petrić. Međutim, ide na noge "jarčevima" u zao čas jer je Keln u subotu posle preokreta savladao Borusiju Dortmund 3:2.

Ipak, ne može se reći da Keln blista u poslednje vreme, pre da dosta oscilira.

Pre Borusije, remiirao je sa Bohumom 1:1, a pre pobede nad Slovackim 4:2, izgubio je od Union Berlina, 1:0 kod kuće.

Očekuje se da trener Kelna Štefen Baumgart odmori pojedine igrače pred važan meč sa Borusijom Menhengladbah u Bundesligi.

"To što će oni odmarati za sledeću utakmicu, tu problematiku imamo i mi u našem prvenstvu, sad je na njemu da izabere najboljih 10 igrača koji će se suprostaviti Partizanu. Ne verujem da to nešto menja, vidi se kako Keln igra, ne mogu da promene filozofiju i principe igre",
istakao je Petrić. Najvredniji igrač Kelna na tržištu trenutno je defanzivni vezista Elis Škiri, koga Transfermarkt procenjuje na 13 miliona.

Devet miliona vredi 20-godišnje desno krilo Jan Tilman, ali je on trenutno van ekipe zbog povrede.

Najveća opasnost po gol Partizana pretiće od takođe defanzivnog veziste Dejana Ljubičića, koji je najbolji strelac tim sa šest golova.

Po tri su ove sezone postigli levo krilo Florijan Kajnc i centarfor Florijan Diec. Utakmica u Kelnu na programu je od 21 čas po našem vremenu.

Igra se na stadionu Rajn Energi kapaciteta 50.000 mesta koji su na svakom meču ispunjeni fanatičnim navijačima "jarčeva".

Pravdu na terenu će deliti španska sudijska četvorka na čelu sa Rikardom de Burhosem, a pomagaće mu Roberto del Palomar i Iker de Fransisko.

Četvrti sudija je Pablo Gonsales Fuertes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: