Srbija se ozbiljno namučila, ali dobila Bugarsku

Odbojkašice Srbije savladale su Bugarsku u 2. kolu Svetskog prvenstva u Arnemu rezultatom 3:2 ( 25:21, 22:25, 25:27, 25:21, 15:9).

Izvor: LN

Ponedeljak, 26.09.2022.

15:00

Srbija se ozbiljno namučila, ali dobila Bugarsku
Foto: OSS

Izabranice Danijelea Santarelija su ostale bez boda gubitkom dva seta, ali je važnije da su upisale drugi trijumf, posle startne pobede nad Kanadom u nedelju uveče.

Sada se Srpkinje sele u Lođ i u tek u četvrtak će igrati tamo protiv selekcije Nemačke, a potom u naredna dva dana i protiv Kazahstana, odnosno, SAD.

Iako nije krenulo kako je bilo očekivano, sa 3:1 za Bugarke, Srbija je uspela da napravi preokret i da do kraja vrlo rutinski sačuva blagu prednost za osvajanje prvog seta.

Ključ je bio ulazak Katarine Lazović sa klupe koja je sjajnim servisima napravila razliku dovoljnu da se prelomi taj deo igre.

Baš zato je teško razumljivo zbog čega je Danijele Santareli do kraja potpuno zaboravio Lazović na klupi i ona više nije ulazila na teren.

Povratak na staru postavu kojoj nije baš išlo ovog popodneva, pre svih Brankici Mihajlović, značio je i udahnuće novog života Bugarskoj.

Predvođene Elicom Vasilevom Atanasijević, suprugom srpskog korektora Aleksandra Bate Atanasijevića, a onda i fenomenalnom borbom u polju, Bugarke su uspele da nađu balans, a onda i u ključnim momentima 2. seta naprave seriju kojom su došle do osvajanja istog.
Gotovo da u tim momentima nisu grešile, te su i u trećem setu održavale egal sa Srpkinjama sve dok do ponovo u samoj završnici nisu opet došle do osetnih +3.

Bjanka Buša je sa dva fantastična bloka i odličnim napadom donela izjednačenje, pa se ušlo u dramatičan završetak 3. seta.

Srbija je išla na Tijanu Bošković u tim momentima, ali su i Bugarke to znale, te su je izblokirale na trećoj set lopti i povele su sa 2:1, čime su obezbedile makar bod iz ovog susreta.

Santareli je morao mnogo ranije da probudi svoje izabranice, ali se to desilo tek nakon preokreta, da bi i one same ponovo zaigrale kako umeju u četvrtom setu.

Sjajnim servisima i mnogo boljim napadima, Srbija je brzo stekla prednost, a onda je i uvećala kasnije, te su mnogo pre kraja Bugarke već razmišljale o 5. setu.

No, tada je već kvalitet došao do izražaja i srpske igračice su sa startnih 5:0 stekle nedostižnu prednost. Do kraja su to rutinski sačuvale i upisale drugi trijumf na SP.

Najefikasnija na utakmici je bila Bianka Buša sa 27 poena, Tijana Bošković osvojila je 22, a Sara Lozo 16 poena.

Po četiri prvoplasirane ekipe iz svake od četiri grupe izboriće plasman u drugu fazu turnira u kojoj će selekcije biti smeštene u dve grupe od po osam timova.

Po četiri najbolje plasirane reprezentacije iz novoformiranih grupa učestvovaće u četvrtfinalu 11. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: