Amerikanke lako sa Kazahstanom, Češka nemoćna pred Brazilom

Odbojkašice Sjedinjenih Američkih Država ubedljivo su slavile protiv Kazahstana, kao i Brazilke protiv Čehinja.

Izvor: SN

Subota, 24.09.2022.

23:00

Amerikanke lako sa Kazahstanom, Češka nemoćna pred Brazilom
Foto: FIVB

Olimpijske šampionke, odbojkašice SAD rezultatom 3-0 (25:16, 25:13, 25:22) pobedile su Kazahstan.

One su se namučile, manje-više, samo u trećem setu, kada su primile 22 poena.

Imale su 47 poena iz napada, pet iz bloka i šest sa servisa. Kazahstan je u napadu bio mnogo slabiji, zabeležio je skoro duplo manje poena iz tog segmenta - 24. Upisale su tri bloka i dva asa.

Aleksandra Franti je bio poenterski najraspoloženija u pobedničkom sastavu, završila je meč sa 14 poena. Ispratila je Andrea Druz sa jednim manje, dok se Kelsi Robinson Kuk zaustavila na 12.

U poraženoj ekipi najviše poena je skupila Tatjana Nikitina - 10. Sa devet je utakmicu završila Kristina Belova.
Пласман обезедио SofaScore
Brazilke su rezultatom 3:1 (25:20, 25:16, 22:25, 25:18) bile bolje od Češke, koje su uspele da uzmu jedan set, ali više od toga nije ni bilo realno da urade.

Gabi Gimaraeš je bila centralna figura sa 24 osvojena poena. Čak i kada je ekipa pala, ona nije prestajala da bodri saigračice i podiže energiju tima. U prelomnim trenucima četvrtog seta prošla je važne lopte u napadu i tako stavila do znanja Čehinjama da taj-brejka neće biti.

Drugi najbolji poenter u pobedničkom rosteru bila je Kisi Nasimento sa 16 poena. U protivničkom sastavu izdvojila se Gabrijela Ovrošova sa 18 poena - 15 iz napada i tri iz bloka.
Пласман обезедио SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: