Kiril Lazarov predstavio autobiografsku knjigu

Promocija knjige "Kiril Lazarov – uvek na pobedu" održana je u prostorijma Fakulteta za sport Univerziteta "Union – Nikola Tesla".

Izvor: B92

Petak, 26.08.2022.

19:30

Kiril Lazarov predstavio autobiografsku knjigu
Foto: Fakultet za sport

O autobigrafiji su govorili sjajni makedonski igrač, koji je odnedavno postao i rukometni trener, kao i Žika Bogdanović, autor knjige i urednik jednog od tri najstarija rukometna portala na Starom kontinentu "Balkan – handball.com".

Svoje makedonsko izdanje doživela je u oktobru prošle godine, a sada je promovisano srpsko izdanje. Kirili Lazarov, je u klupskoj karijeri osvojio sva moguća ekipna i individualna priznanja, a reprezentaciju Makedonije doveo je do petog mesta u Evropi. Sadašnji trener makedonskog Alkaloida, nije krio svoje oduševljenje što je lepim povodom u glavnom gradu Srbije.

"Drago mi je što sam u Beogradu i Srbiji, našoj bratskoj zemlji i što je knjiga doživela svoje srpsko izdanje. Mislim da smo Žika i ja napravili dobar posao. Mnogo ljudi, koji su pročitali knjigu, zvali su me i rekli da postoje mnoge stvari i detalji o meni. Verujem da ono što je napisano posebno može da pomogne mladim ljudima da veruju u ono što rade i da će sigurno uspeti ako su tome posvećeni", istakao je Kiril Lazarov.

U knjizi su zastupljeni mnogi detalji vezani za neverovatanu karijeru Lazarova, koja je trajala 22 godine. Između ostalog Kiril je napravio i svoj idealan tim koji čine: Šterbik, Kalman, Stefanson, Džomba, Duvnjak, Dinar, Alingalde i Karabatić.
Foto: Fakultet za sport
"To su bili sve moji saigrači i neverovatni rukometaši. Moram reći da sam se u ovom izboru malo vodio i trenerskim načinom razmišljanja, s obzirom da sam od skora u tim vodama“, rekao je Lazarov.

Žika Bogdanović, autor knjige koji je verno preneo reči Kirila Lazarova, prvo se zahvalio Fakultetu za sport.

"Na Fakultetu za sport rukomet je kod svoje kuće. Ovo je jedna od retkih institucija u kojoj uvek imamo podršku. Ove godine smo već imali seminar Handball talks, sada i ovu promociju. Veliku zahvalnost dugujemo Bojanu Sekuliću, predsedniku Saveta Fakulteta, koji prepoznaje i podržava svaku našu akciju“.

Bogdanović je istakao da mu je drago što je knjiga urađena u poslednjoj godini igračke karijere Lazarova.

"Moja je bila ideja. Seli smo se i dogovorili za pet minuta, jer između nas postoji ogromno poverenje. Hteo sam da to uradimo, dok su još stvari sveže i dok Kiril ima jasnu sliku o nekim događajima. Kada prođe neko vreme, onda više doživljaji nekih stvari nisu autentični. Ovo je priča o jednom dečaku iz mesta Sveti Nikola, koji je počeo na betonskim terenima i stigao do najvećih mogućih visina, priča o vrhunskom sportisti, kod koga je prisutna velika doza samokritike, jer je svestan da je to jedini put kao uspehu i priča, koja može da inspiriše buduće naraštaje da shvate da ništa nije nemoguće“, istakao je Bogdanović.

Na kraju zvaničnog dela promocije Bojan Sekulić, predsednik Saveta Fakulteta za sport, uručio je Kirilu Lazarovu prigodan poklon uz želju da u trenerskoj karijeri bude podjednako uspešan kao u igračkoj. Knjiga "Kiril Lazarov – uvek na pobedu" uskoro bi trebalo da izađe i na engleskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: