Ranđelović na sekund do kraja "potopio" Grke

Srbija je zabeležila i drugu pobedu na turniru u Sasariju i posle dva kola je jedina neporažena ekipa.

Izvor:

Utorak, 09.08.2022.

20:37

Ranđelović na sekund do kraja
Foto: Pedja MilosavljevicSTARSPORT

Pobeđena je Grčka 11:10 zahvaljujući golu kapitena Save Ranđelovića sekund pre kraja meča. I ova utakmica je pokazala da su ekipe u trenažnom ciklusu, umor je bio prisutan a oscilacije očekivane.

Srbija je predvođena raspoloženim Mandićem u prvoj četvrtini posle ispitivanja snaga i rezultata 2:2 pojačala ritam i serijom 3:0 0bezbedila lepu prednost. Nastavak je doneo bolju igru Grka koji su se revanširali istim rezultatom. Naša odbrana je popustila, pred veliki odmor je bilo 7:7.

I ostatak susreta je protekao u ravnopravnoj igri sa greškama na obe strane. Grčka je jedini put bila u vođstvu 8:7 da bi naš tim preokrenuo vodio 9:8 i 10:9 ali je Vlahopulos izjednačio. Nije bilo mnogo uzbuđenja u završnih osam minuta, odbrane su bile bolji deo na obe strane. Ipak u samom finišu kapitenov šut je završio u mreži Grka za, po svemu viđenom, zasluženu pobedu Srbije.

Sutra se u 17.30 igra protiv Italije koja je izgubila od Grčke 9:8 a večeras igra sa Hrvatskom.

Grčka: Zorzatos, Genidunas 2, Skumopakis, Giuvetis 1, Argiropulos 1, Papanastasiju 1, Dervišis, Alafragis, Kilas, Kakaris, Solanakis 1, Vlahopulos 4, Limarakis, Kopelidas, Kalogeropulos. Selektor: Vlahos.

Srbija: Rističević, Mandić 6, Velkić, Ranđelović 1, Vučinić, Vico, S.Rašović 1, Lukić 1, Drašović 1, Radulović, Stojanović 1, Pljevančić, Dobožanov, Martinović. Selektor: Savić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: