"Delfini" se revanširali Crnoj Gori i zauzeli peto mesto

Vaterpolisti Srbije osvojili su peto mesto na završnom turniru Svetske lige koji se održavao u Francuskoj.

Izvor:

Sreda, 27.07.2022.

15:30

Foto: Profimedia/Albert ten Hove/Orange Pictures

"Delfini" su u razigravanju od petog do osmog mesta najpre pobedili Kanadu, a potom i Crnu Goru rezultatom 8:6 (2:0, 1:2, 2:1, 3:3).

Kako je takmičenje počelo, na kraju istog možemo biti zadovoljni onim što je napravila podmlađena selekcija Dejana Savića.

Upravo se nakon prvog meča protiv Crne Gore u grupnoj fazi, u kom smo ubedljivo poraženi rezultatom 16:8, srpska javnost zabrinula za sudbinu sporta u kom smo u prošlosti navikli isključivo na uspehe.

Strahovi su bili neopravdani, štaviše smo odmorili najbolje igrače pred Evropsko prvenstvo ujedno pruživši priliku mlađim i drugim igračima da se nametnu. Među njima su Đorđe Vučinić, Marko Radulović, Gavril Subotić, Petar Velkić, Lazar Dobožanov, Vasilije Martinović, Ognjen Stojanović i drugi.

Upravo je prvopomenuti bek Novog Beograda okončao turnir Svetske lige kao najbolji strelac srpske selekcije sa 14 golova. Sa tri pogotka je bio najefikasniji i u meču sa Crnom Gorom, ali ono što je presudilo na tom susretu je bila odbrana. To je očigledno, dovoljno je da pogledate rezultat prve utakmice dve selekcije i dođete do računice da su Crnogorci postigli tri puta manje golova.

Značajan napredak, pogotovo kada uzmemo u obzir činjenicu da je Srbija u grupnoj fazi na mečevima sa Crnom Gorom i Španijom primila ukupno 36 golova.
Proradio je i napad, pokazao je drugi najbolji stralac Marko Radulović veliku nesebičnost i asistirao Vučiniću koji bi se često našao na liniji dva metra, pa bi se posmatrači sa pravom zapitali koju poziciju on zapravo pokriva.

Bilo bi lakše za "delfine" da su iskoristili činjenicu da je vaterpolista Marseja Mladen Spajić već u prvoj deonici imao dva faula i jedan ga je delio od isključenja. Postigao je kapiten te selekcije samo jedan gol, ali je iznudio mnoga isključenja. No, i bez toga je naša selekcija uspela da slavi.

Pored Vučinića, nijedan drugi igrač Srbije nije postigao dva gola. Upisali su se Vasilije Martinović, Marko Radulović, Ognjen Stojanović, Nikola Lukić i Vuk Milojević.

Na drugoj strani je raspoložen bio Dušan Matković sa tri pogotka, a jedan je postigao i nedavno naturalizovani beloruski vaterpolista Konstantin Averka.

Za obe selekcije je poznata i sledeća lokacija. Biće to Split gde se od 27. avgusta do 10. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: