Predsednik Srbije o dugovanjima Zvezde i Partizana: Porez da plate ili stečaj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je brojke o državnim davanjima i dugovanjima Crvene zvezde i Partizana.

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2022.

11:38

Predsednik Srbije o dugovanjima Zvezde i Partizana: Porez da plate ili stečaj
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Njih je u javnost izneo ministar finansija Siniša Mali istaknuvši da "večiti" rivali duguju ogromne cifre na ime poreza, zbog čega trpi budžet Republike Srbije.

"Mislim da ste kroz izveštaje gospodina Malog mogli da vidite dve-tri važne stvari na kojima država insistira. Mislim da ste mogli da vidite fer raspodelu novca ‘večitima‘. Vojvodina nije dobila malo novca, ali značajno manje od Zvezde i Partizana. Ono što je naša greška i što priznajemo jeste da smo manje novca dali u centralnoj Srbiji, ali smo morali više i severnoj Srbiji da damo. Kada uporedite davanja u Niš u poređenju sa Zvezdom i Partizanom to nema smisla i mi tu politiku ne možemo da opravdamo. Tu će morati da dođe do promena. Ono što jeste je da postoji ravnomerna raspodela između "večitih". Druga važna stvar je činjenica da smo mi tim ulaganjima pomogli Zvezdi i Partizanu da se uspešnije nego ranije bore na evropskoj sceni. U fudbalu imamo dva od tri najjača tima u regionu uz zagrebački Dinamo i dva sigurno najbolja tima u košarci. To ne bi moglo bez pomoći države. Što se tiče njihovog međusobnog odnosa, bukvalno smo na apotekarskoj vagi vagali koliko da dobiju, tu su gotovo izjednačeni. Govorim o davanjima države, nismo ulazili u privatna davanja", rekao je Vučić.
Govorio je i o poreskim dugovanjima

"Važno je i davanje poreza, izašli smo sa tačnim brojevima. To da li neko priznaje kamate ili ne, one su sastavni deo. Porez će morati da plate svi. Najmanje duguje Košarkaški klub Crvena zvezda, ali će porez svi morati da plate. U suprotnom slede blokada i stečaj. Velika su dugovanja fudbalskih klubova, ali verujem da će sa spremnim reprogramom plaćati svoje obaveze. Najlakše je reći uđite u blokadu i stečaj, ali morate znati da je 91 odsto navijača pripada grupama ta dva tima. Kada na svojim majicama nosi ‘Telekom‘ ili ‘NIS‘ oni promovišu naše kompanije. Šta god da možemo da pomognemo u skladu sa zakonom, ali obaveze moraju da ispune. Želim im mnogo uspeha", zaključio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: