Harčenko i Kuvalja u Beogradu: Za sport bez politike

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko sastao se u Beogradu sa direktorom Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimirom Kuvaljom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.06.2022.

21:28

Harčenko i Kuvalja u Beogradu: Za sport bez politike
Foto: Profimedia

Harčenko se sa Kuvaljom saglasio da ruski i beloruski sportisti moraju imati pravo da se takmiče pod sopstvenom zastavom.

Kako se navodi u saopštenju, tokom razgovora u Beogradu zaključeno je da ruski sportisti bezrazložno trpe sankcije i da su nepravedno izopšteni iz takmičenja, te da se sutra tako nešto može desiti bilo kojoj drugoj zemlji.

Poručeno je da će iz Republike Srpske i Srbije uvek imati podršku, te da bi i sportske organizacije trebalo da podrže stavove koje zastupaju srpski lideri Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Prilikom sastanka dogovoreno je pokretanje tri projekta na kojima će se zajednički raditi, a koji bi zauvek mogli da promene svet savremenog sporta. Da li će to biti pod okriljem postojećih međunarodnih sportskih organizacija ili nekih novih ostaje da se vidi.

Kuvalja se od početka specijalne vojne intervencije Rusije u Ukrajini zalaže da sportisti ne smeju trpjeti posledice, te da im mora biti omogućeno parvo da se takmiče.

Ipak, to im u najvećem broju slucajeva nije dozvoljeno, pa polako dolazi vreme da se preispitaju mogućnosti drugačijeg načina organizovanja, gde bi svi koji su uključeni imali iste startne pozicije i pođednake uslove, ne mešajući politiku na sportske terene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: