Kako je Minesota najzaslužnija za uspeh Golden Stejta?

Golden Stejt Voriorsi su godinama unazad jedna od najuspešnijih franšiza u NBA ligi.

Izvor: RM

Utorak, 14.06.2022.

12:56

Kako je Minesota najzaslužnija za uspeh Golden Stejta?
Foto: Profimedia

Ekipa koja je tokom godina građena, ubirala je plodove svog rada u vidu tri osvojene NBA titule i dva odigrana finala, ne računajući ovogodišnje.

Među najzaslužnijima za uspehe Voriorsa su Minesota Timbervulvsi, a evo i zašto.

NBA draft 2009.

Timbervulvsi su imali petog i šestog pika na NBA draftu 2009. godine, a sa te dve pozicije su izabrali Rikija Rubija i Džonija Flina.

Sa sedme pozicije Golden Stejt Voriorsi izabrali su Stefa Karija, sa univerziteta Dejvidson. Kako se to kaže – ostalo je istorija. Trejd: Tompson – Lav

2014. godine, Voriorsi i Timbervulvsi su razgovarali o potencijalnom trejdu u kome bi Klej Tompson i Kevin Lav zamenili mesta. Mikal Tompson, Klejov, otac, Bob Majers, generalni menadžer Voriorsa, kao i vlasnik Džo Lejkob hteli su da se ovaj trejd dogodi.

Međutim, taj trejd su sprečili Džeri Vest i Stiv Ker, koji su verovali da se ne isplati trejdovati Kleja

Ruku na srce i nije toliko greška Minesote koliko je bila odluka Voriorsa, ali ko zna šta bi se dalje dešavalo da su Timbervulvsi u taj paket za Tompsona ubacili još nekog igrača. Trejd: Vigins – Rasel

Endru Vigins je jedan od najboljih igrača Voriorsa u ovom finalu. Posebno je zablistao u petoj utakmici finala gde je bio najbolji na terenu.

On je draftovan 2014. godine, kao prvi pik od strane Klivlenda i odmah trejdovan u Minesotu. U Minesoti je, čini se. dosta stagnirao, a onda je trejdovan u Golden Stejt.

Zajedno sa Viginsom u Golden Stejt su stigla i dva pika, jedan iz prve i jedan iz druge runde. A na drugu stranu krenuli su Dianđelo Rasel, Džejkob Evans i Omari Spelman.

Voriorsi su izašli kao pobednik iz tog trejda, uzevši u obzir Viginsov doprinos kroz ceo plej-of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: